Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Aina näin vuoden vaihteessa netin ohjelmien lataussivustot julkaisevat raporttinsa päättyneen vuoden latauksista.  Netin käyttäjiä kiinnostaa, mitkä ovat olleet kaikkein suosituimmat ladatut ohjelmat.  Onko suosittuja itsellä käytössä?

Selvää on, että latausten määrän mukaan tehdyt listaukset eivät tarkoita, että juuri nämä ohjelmat olisivat eri tehtävissään ”parhaat”.  Ohjelmien tarve ja paremmuus riippuu pääasiassa käyttäjästä ja hänen tarpeistaan.  Mitä softia sitten on viime vuonna eniten ladattu.  Listatuksissa on keskitytty Windows softien latauksiin.

Tässä otamme esille kolme eri latauspaikkaa kolmesta eri maasta.  Onko suosion valokeila samanlainen meillä Suomessa kuin muuallakin maailmalla? Se ilmenee seuraavista listauksista.  Ohjelmien nimet ovat samalla linkkejä niiden lataus- ja infosivuille.  Siellä on lisätietoa;  ADssä suomeksi,  PCWorldissa englanniksi ja PC för alla sivustossa ruotsiksi.

Suomessa Download.fi

Download.fi on suuren AfterDawn -tietotekniikkasivuston latauspaikka.  Sieltä ladataan vuodessa n. 4,3 miljoonaa ohjelmaa eli keskimäärin n. 11.700 latausta vuoden jokaisena päivänä.  Vaikka Suomessa on paljon muitakin latauspaikkoja Neptunet blogia myöten, niin tämä on niin ylivoimainen määrä, että siitä voidaan saada yleispätevä suosion mittari.

– Latausmääriin vaikuttavat monet muut seikat, kuten Googlen tarjoamat hakutulokset ja eri sivustojen sijoittuminen niissä, linjaa AfterDawn.  Omasta puolestani lisään vielä, että lataussivustojen omat aktiviteetit ja joidenkin ohjelmien korostaminen vaikuttaa niin ikään.  Esim. AD on sen ykkösohjelman avast!Free Antivirus edustaja maassamme.

Listaansa sivusto luonnehtii, että edelliseen vuoteen nähden ei mitään dramaattisia muutoksi nähty.  Perusvarmat ohjelmaryhmät pitivät pintansa tänäkin vuonna.  Latauksista näkyy mm. erillisten palomuuriohjelmien latausten väheneminen Windowsin oman palomuurin kehittymisen myötä. 64-bittisten softien kysynnän ja tarjonnan kasvua sivusto sanoo räjähdysmäiseksi.

Tällainen oli vuoden 2011 latausten top 10 lista ADssä

Vuoden 2011 suosituimmat ohjelmat, top 10

  1. avast! Free Antivirus (englanniksi | suomeksi)
  2. CCleaner
  3. Firefox (englanniksi | suomeksi)
  4. WinRAR
  5. VLC
  6. Flash for IE
  7. BSPlayer
  8. FFDSHOW
  9. AVG Free
  10. Avira Antivir

 

 

Englannissa ja maailmalla PCWorld

Tähän PCWorld lehden listaukseen kuuluu maksuttomien softien lisäksi myös maksullisia.  Usein listalle pääsyn aiheuttaa ADtä huomattavasti pienemmässä latauspaikassa ohjelman käsittely ja esittely sivustossa.

Webyog, Inc. CloudMagic
This browser extension delivers instant search for your online data, including Gmail, Google Docs, and Twitter.

Foxit Software Company Foxit Reader
This free utility lets you view PDF files–and it takes up less space than Adobe Reader.

Prices from $20.00 License: Trial
Thinkmap Visual Thesaurus
Central to this Web app is a graphical synonym finder that's fun, useful, and educational.

LastPass LastPass (32-bit version)
Auto-fill forms and Web logins on all your usual PCs with this excellent freebie.

LastPass LastPass (64-bit version)
Auto-fill forms and Web logins on all your usual PCs with this excellent freebie.

Prices from $80.00 License: Demo
Ambient Design ArtRage Studio Pro
Create realistic digital paintings easily with ArtRage Studio Pro.

Prices from $150 License: Buy Only
DAZ Productions, Inc. Carrara
Powerful, full-featured 3D design and modeling application Carrara has lots of existing models.

Prices from $429 License: Trial
Corel Corporation Corel Painter
This pro-grade art application lets you create art that doesn't look like it was made on a computer.

PCWorld.com Lonely Landscapes Windows 7 Theme
This free Windows 7 theme puts a slide show of moody, ethereal landscape photographs on your desktop.

Daniel Gauthier Chinese Watch Shop
Stark and unconventional, this quirky serif font is waiting for the right title role.

Joo, aika kiinalaisilta näyttävät PCWorldin suosikit.

 

 

Ruotsissa PC för alla

Kolmanneksi otetaan vielä naapurimaastamme Ruotsista PC för alla –lehden top 10 lataukset (osa sivuston listauksen 20 parhaasta maksuttomasta ohjelmasta).  Tätä kun katsoo, niin hyvin paljon muistuttaa suomalaista listausta.  Ehkä meillä Suomessa ei sen sijaan mielellään kehuta tuollaisia kuten mainoksia ym. koneen rasitusta aiheuttavia boostereita kuten Advanced SystemCare Free.

Revo Uninstaller 1.93 

VLC Media Player 1.1.11

Ccleaner 3.12

Avg Antivirus Free Edition 2012 

Advanced SystemCare Free 4.2.0

Google Earth 6

Firefox 7.0.1

K-Lite Codec Pack Full 7.9.0

Zone Alarm 9.2.106

Fresh UI 8.77 

 

 

 

EmailFacebookTwitterGoogle+LinkedInShare

Tagit:

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>