Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 

Huom. RSS-syöte ei kuollutkaan.  Päinvastoin siitä tuli entistä toimivampi ja monin eri tavoin luettavissa oleva.  Lue ->tästä.

 

 

RSS-syöte on ollut kätevä tapa seurata muuttuvia nettisivuja kuten uutisia ja vaikka tätä neptunettiä.  Tilaamalla syötteen on saanut haluamallaan tavalla säädetyn listauksen sivuston uudesta sisällöstä.  On kätevää heti yhdellä silmäyksellä nähdä, onko uutisissa tai asioissa sellaista, joka itseä kiinnostaa.

Syötteen lukemiseen tarvitaan sen lukija.  Suosituin RSS-lukija on ollut Google Reader. Nyt Google on ilmoittanut, että se lopettaa Google Readerin ensi heinäkuun ensimmäisenä päivänä.  Tämä  kuuluu toimenpidesarjaan, jolla Google on ryhtynyt karsimaan palveluitaan joita se ei pidä oleellisina.

Uutinen on järkyttänyt Google Readerin ja RSS-syötteen käyttäjiä kautta maailman.  Miksi noin hyödyllinen palvelu pitää lopettaa?  Sen seurauksena on mitä ilmeisemmin koko RSS-syötteen vesittyminen ja ehkä katoaminenkin vähitellen kokonaan.

Google opastaa, että syötteen lukemisen voi siirtää Googlelta muihin palveluihin.  Käytännössä tämä ei ole lainkaan yksinkertaista ja tuskin toimivaakaan ainakaan meille suomalaisille käyttäjille.  Muut syötteenlukijat ovat sidoksissa eri tavoin päätoimintoihinsa, esim Yahoossa.  Ne eivät ole siellä erillinen palvelu, joka noin vain olisi käytettävissä.  Kuinka moni viitsii nähdä vaivaa ja joutua samalla käyttäjäksi kaikenlaiselle muulle kuin syötteen lukijapalvelulle? Google on lakaisemassa ongelman maton alle.

Maailmalla on kerätty nimiä ja lähetetään Google Readerin jatkamispyyntö Googlelle.  Saa nähdä, onko käyttäjien mielipiteillä mitään vaikutusta.  Yleensä saneerausohjelmat etenevät mistään esteistä välittämättä, joten ennuste on huono.

Heinäkuun alkuun mennessä siis nähdään miten käy Google Readerin ja miten koko RSS-syötteen.  Koska tälläkin sivustolla on RSS-syötettä käyttäviä lukijoita, niin asia koskee myös neptunettiä.  Heinäkuun alkuun mennessä täällä vahvistetaan, mikä on sivuston RSSn kohtalo.  Siihen asti ei voi tehdä muuta kuin toivoa, että Google Readeria ei lopetettaisi ja se saisi ainakin jatkoaikaa.  Mikäli näin ei tapahdu, niin ilmeisesti RSS-syötteen tilausmahdollisuus painonappeineen ja linkkeineen on jossakin vaiheessa poistettava sivustolta.

Mutta sitä ennen:  RSS-syöte on kätevä ja toimii yhä.  Käytä sitä edelleenkin!

 

Asiaan liityvää

RSS-syöte on entistä toimivampi

 

Share

Tagit: ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>