Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Häiriöitä neptunet-sivustossa?

 

 

Onko perjantaina ja lauantaina 4. ja 5.9.15 ollut vaikeata tai mahdotonta päästä tähän sivustoon? Sivuston tilastointi osoittaa että joitakin sivuston lataukseen vaikuttavia häiriöitä on ollut.

 

Pahoittelen häiriöitä. Niitä tutkitaan parhaillaan. Häiriöiden syynä saattaa olla sivuston käyttämän webhotellin palvelimen häiriöt ja asia selvinnee aivan lähiaikoina. Tärkeätä on, että mahdolliset katkokset saadaan poistettua ja sivuston toiminta varmaksi.

Tällä hetkellä ainakin tästä koneesta katsottuna sivusto näyttäisi toimivan normaalisti. Olen kovasti kiitollinen, jos jokin lukijoistamme viitsii ottaa yhteyttä kommenttina tai muulla tavalla, mikäli on jotakin epätavallista havainnut tai että sivusto ei vieläkään toimisi normaalisti.

 

Lisäys edelliseen 10.9.15

 

Selvitys osoitti, että neptunetin käyttämässä palvelimessa ei ollut vikaa.  Sen sijaan häiriöitä oli ollut ilmeisesti Googlen haku- ja mahdollisesti tilastointisysteemeissä.  Häiriöt jatkuivat vielä jonkin verran sunnuntaina 6.9., mutta manantaista alkaen ovat haut toimineet melko normaalisti.  Google on saattanut tehdä päivityksiä hakusysteemeihinsä, joiden mahdollisita katkoksista hakuhin se ei ilmoita kenellekään. 

Toivottavasti tästä taas eteenpäin neptunetti ja haut toimivat!

 

Ajurien päivitys

ansaitsee uuden artikkelin. Edellinen yleiskatsaus on jo helmikuulta vuodelta 2011. Tekniikka ja tieto on siitä jo paljon muuttunut.

Sinne on poimittu Seppo Väisäsen kysymys, jossa hän kysyy:

"Käynnistin ohjelman Neptunet.net-sivustolta ”Asenna ohjain päivitykset”. Kun latasin tämän ohjelman, niin luulin, että ne voi päivittää ilmaiseksi. Kun ohjelma tutki, mitkä ohjaimet ovat vanhentuneet, niin se pyysi päivittämään ne. Annoin sen aloittaa päivittämisen ja se pyysi maksamaan noin 7 euroa päivittämisestä. En nyt periaatteessa halua maksaa päivittämisestä, mutta ongelmana on nyt, että se pomppaa aina näkyviin ruudun alareunaan ja pyytää päivittämään.

Ohjelma on WinZip Driver Updater (Microsoft Partner). Windowsin ohjelmaluettelossa se ei näy. Ruudun alareunasta sen voi lopettaa valikon komennolla, mutta se ei auta.

Latautuuko tämä ohjelma internetistä? Miten pääsen tästä ohjelmasta eroon lopullisesti maksamatta ohjaimista?"

Tämä yleisökysymys sai minut tukimaan, mistä on oikein kyse. Tällä sivustolla kun yleensäkin tehdään tarkalleen ero maksuttomien ja maksullisten ohjelmien välillä. Artikkelissa sen sijaa voimakkaasti varoitetaan erilaisesta rahankeruusta, jota ajurien ja ohjelmien päivittämisestä löytyy.

Artikkelissa ei ole kohtaa ”Asenna ohjain päivitykset”. Eikä siinä mainita liioin kirjoittajan mainitsemaa päivitysohjelmaa. Mahtaakohan nyt kysyjä muistaa oikein, että hän olisi juuri tällä sivustolla asiaan törmännyt. Vaikuttaa kovasti vieraalta asialta.

Tulkoon myös sanottua, että jos tosiaan on jokin ongelma, jonka tällä sivustolla oleva ohjelma tai linkki on aiheuttanut, niin yhteys otettaisiin lähteeseen, eli tähän sivustoon. Täällä selvitetään tarkoin, miten mahdollinen ongelma poistetaan jos sellainen sattuisi olemaan. Ja olemme kovasti kiitollisia kaikista puutteiden ilmoittamisesta.

MPCn Marko Forsellin vastaus em. kysyjälle on asiallinen ja hyvä. Siinä todetaan myös, että ajurien päivittäminen on tarpeetonta jos ei ole ongelmia. Vahinko vain, että itse kysymys lienee muistivarainen eikä ongelma johdu tästä sivustosta.

 

Ko. artikkeli on sittemmin kokonaan uusittu.

 

 

 

Share

Tagit: , , ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>