Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 

 

Siellä sun täällä on noita merkkejä: RSS syöte. Mikä se sitten on ja mihin sitä käytetään? Olisiko siitä jotakin hyötyä minullekin? RSS syötteen merkki ja teksti näkyy olevan tämänkin tietotekniikiasivuston sivuilla.

 

 

 

RSS lyhenne tulee sanoista Really Simple Syndication. Se on yksi hyvistä keinoista, joka on tehty nettisurfaajan avuksi. Tilaamalla RSS syötteen halutusta sivustosta tai artikkelista saa koneelleen linkin, josta voi vaivattomasti todeta milloin kohdetta on päivitetty eli siinä on uutta sisältöä.

Se säästää vaivaa ja nopeuttaa haluttujen asioiden seuraamista. Käyttö on yleisintä uutisten ja jatkuvsti muuttuvien sivustojen seuraamiseksi. Pysyy hyvin ajan hermolla!

RSS syötteen käyttö ei ole kenties yleistynyt niin kovaa vauhtia mitä sen kehittämisessä on odotettu. Yksi syy on ollut, että syötteen alkuaikoina tarvittiin jokin erityisistä syötteen lukuohjelmista ennen kuin haluttuja sivuja pääsi seuraamaan. Uuden ohjelman asennus tuntui ilmeisesi tavallisista netin käyttäjistä hankalalta.

Sittemmin mentiin eteenpäin ja tavallisimpiin selaimiin tuli valmis tuki RSS-syötteiden lukemiselle. Nyt on syötteen tilaaminen ja lukeminen niin helppoa, että miten se voisikaan enää helpommaksi tulla.  Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari ja Opera selaimissa on toimiva systeemi. Myös monet sähköpostiohjelmat näyttävät uudet RSS-syötteet.

Esimerkiksi neptunet sivustossa se toimii näin: Klikataan sivujen logo-osuuden suurta RSS-merkkiä tai keskipalstan RSS-syötteen tilauskohtaa. Selaimesta riippuen homma etenee hiukan eri tavoin, mutta selkeästi joka tapauksessa. Kun tilaus on tehty asettuu seurantalinkki selaimen suosikkeihin tai kirjanmerkkipalkkiin.

 

Tilaa sinäkin RSS-syöte muutuvan sisällön sivuille. Uuden seuranta on silloin tosi helppoa.

 

Artikkeli päivitetty 29.3.2014

 

RSS syötteestä on uudempi artikkeli ->täällä

 

 

 

 

 

Tagit: , ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>