Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tietokoneiden selaimissa voi olla käyttäjillä useita työkalupalkkeja, toolbareja. Useamman työkalupalkin käyttäminen ei ole kovin suositeltavaa, sillä ne hidastavat selaimen toimintaa. Lisäksi ne tuovat tarpeettomia elementtejä ruudulle selainnäkymään.

Mistä sitten johtuu, että käyttäjille kerääntyy useita työkalupalkkeja? Monet ohjelmat "tarjoavat" kylkiäisenä asennetavaksi jonkin työkalupalkin. Ohjelmaa ladattaessa on siellä jossakin valintaruutu, jossa on usein oletusarvoisesti jo kruksattu, että asenna tämä toolbari. Tavalliset käyttäjät eivät tule kiinnittäneeksi asiaan huomiota ja niin palkki tulee ladattua ja asennettua.

Palkkien tarkoitus on olla selaimissa aina näkyvissä olevana linkkinä johonkin ohjelmaan tai tuoda joitakin ominaisuuksia. Lisäksi ne toimivat mainosten välittäjänä; tuovat koneeseen logoja ja toimintoja, joilla ei ole välttämättä mitään tekemistä alkuperäisen ohjelman tai selaimen käyttäjän omien tarkoitusten kanssa.

Palkkien jakelijat puolustautuvat sillä, että ne saa halutessa helposti pois. Kyllähan ne saa, mutta miksi niitä sitten on monilla useita? Minulla on ollut viime aikoina tilaisuus nähdä koneita, joissa on monta työkalupalkkia samassa koneessa. Siihen niitä on vain jäänyt tai käyttäjät eivät ole saaneet poistettua kun eivät oikein tiedä miten se tapahtuu.

Moni on huomannut, että palkeissa on kruksi, jota klikkaamalla se saadaan tilapäisesti pois. Mutta kun selain seuraavan kerran avataan, niin se on tullut takaisin. Ne saadaan kyllä pois pysyvästi, eikä toimenpide ole tosiaan vaikea kun vain tietää miten menetellään.

Kaksi tapaa: Poistetaan Ohjauspaneelin Lisää tai poista sovellus kohdasta, jos palkin nimi sieltä löytyy. Tai toinen tapa, josta poistamalla sen saa halutessaan takaisinkin.

Tässä ohje Internet Exploreria varten (muilla selaimilla aivan vastaavasti, mutta näkymät hiukan erilaiset). Avataan selain ja klikataan ylhäällä olevaa kohtaaTyökalut. Avautuu valikko, jossa on mm. kohta Lisäosien hallinta, jota klikataan. Nyt avautuu ruutu, joka näkyy tämän artikkelin otsikkokuvassa (tiedot ovat konekohtaisia).

Tässä ruudussa näkyvät kaikki selaimeen asennetut työkalupalkit ja mahdolliset muut lisäosat. Jos nyt halutaan tarkastella ja vaikka poistaa jokin palkki, niin klikataan sen nimeä. Esimerkissä halutaan poistaa Google työkalupalkki – joka kyllä on niitä harvoja hyödyllisiä! Kun nimeä on klikattu, avautuu alaosaan siitä lisätietoja ja oikealle alas uusi nappi: Poista käytöstä, jota klikataan.

Niin turhake on poistettu. Näet sen samaisesta taulukosta, jossa sen kohdalla lukee ominaisuuden Tila kohdalla Poistettu käytöstä. Jos joskus haluaisit sen takaisin, niin täältä sen saa uudelleenkin käyttöön. Mutta siis varmin ja pysyvä poisto Ohjauspaneelin kautta!

 

 

Tagit: , ,

4 kommenttia juttuun “Poista tarpeettomat työkalupalkit”

 1. JES sanoo:

  Kiitoksia oikein pajon, pelastit päivän!!

 2. Neptun sanoo:

  Kiva, että oli avuksi. Huomaa, että mistä tahansa tietokoneongelmasta voi minulta myös kysyä. Kommenttina, Keskustelussa tai sivuston Tietokonefoorumissa.

 3. Käyttäjä sanoo:

  Kiitos todella paljon, tästä oli kyllä apua!

 4. Neptun sanoo:

  Työkalupalkit ovat tällä hetkellä yksi kaikien yleisimpiä ja hankalimpia netin vitsauksia.  Ne ovat ilmaisia mainoksia käyttäjien koneella ja mahdollistavat myös käyttäjän netin käytön seurannan.  Ne hidastavat selvästi selaimen käyttöä. Pysyvä poisto siis Ohjauspaneelin kautta.

  Asia on niin ajankohtainen ja harmillinen, että siihen palataan tässäkin sivustossa vielä monta kertaa.   Vakiohjeeksi pitää ottaa, että AINA on varottava työkalupalkkeja ja selaimen kotisivun kaappauksia kun lataa jotakin netistä!

   

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>