Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 

Tietokoneeseen saa tietoturvaohjelmat sekä maksutta että maksamalla niistä. Mistä siinä oikein on kyse? Ovatko maksulliset parempia kun niistä kannattaa maksaa? Entä kannattaako maksaa, jos samaan pääsee ilmaisilla ohjelmilla?

 

Sen ratkaisevat muut asiat kuin tehokkuus. Kummallakin tavalla saa hyvin toimivia turvaratkaisuja. Maksuttomia käytettäessä on tarjolla paljoin erilaisia mahdollisuuksia, erilaisia softia, jolloin periaatteessa saa vaikka miten tehokkaita systeemejä.

Maksulliset ohjelmapaketit ja turvaohjelmat ovat ennen kaikkea helppoja käyttää. He hoitavat itse itsensä, eikä tarvitse nähdä vaivaa eikä mitenkään harrastaa asiaa. Tällainen on ainoa mahdollisuus kun on kyse esim. yrityksistä ja muista yhteisöistä. Tietoa kyllä olisi, muta ei aikaa tietoturvan kanssa näpräämiseen. Mökin mummolla taas ei ole tarvittavaa harrastusta ja tietoa, jolloin silloinkin maksulliset ohjelmat ovat ainoa mahdollisuus.

Maksullisilla tietoturvapaketilla – virustorjunta,  haittaohjelmien torjunta ja muita apulaisia – on siis painavat etunsa, mutta myös muutamia muita puolia. Yksi niistä on ohjelmien raskaus. Ne vievät tilaa ja syövät konetehoja. Erityisesti vanhempien tietokoneiden kohdalla käyttäjät toivovat kevyempiä turvaohjelmia. Päivitykset samoin vievät tehoja vaikka pyörivätkin yleensä taustalla.

Siksi maksuttomilla turvaohjelmilla on omat kannattajansa. Ja heitäkin on paljon. Jokainen joka hiukankin harrastaa IT-asioita, on tietoinen näistä mahdollisuuksista ja useat niitä käyttävät. Jos softien päivitykset ja ajan tasalla pitämien aiheuttaa hiukan vaivaa, niin siihen tottuu eikä sitä pidä minään. LIsäksi nykyisin on myös päivityksestään huolehtivia maksuttomia esim. virtustorjuntoja. Käyttäjät ovat tyytyväisiä ja samalla lähempänä turvaohjelmien jatkuvaa kehitystä kuin muuten olisivatkaan.

Useilla maksuttomilla tietoturvaohjelmilla on myös maksulliset versionsa. Silloin on tarjolla käyttömukavuutta tai lisäominaisuuksia, kuten tukipalvelut.  Maksuttomilla ohjelmilla voi turvallisuustason räätälöidä juuri haluamakseen. Se voi olla tietokoneen käytöstä riippuen hyvin erilaista, mutta ratkaisuja löytyy joka lähtöön.

 

Uudet maksulliset tietoturvapaketit

Joka vuosi suuret tietoturvatalot tuovat markkinoille uudet entisistä kehittyneemmät ohjelmat. Onko näissä sitten eroja? On toki, onneksi erot ovat yleensä muunlaisia kuin niiden tehokkuudessa. Erot koskevat käyttöä, sen mukavuutta, toimivuutta ja helppoutta. Vuosittain julkaistaan myös testejä näistä turvapaketeista.  Testaus on käynyt kuitenkin harvinaisemmaksi, koska tehokkuudessa ei eroja juuri ole. Käyttömukavuuden ja vastaavien ominaiuuksien punnitseminen on vaikeata.

Tässä lopuksi uusimpien tietoturvaohjelmien listaus ja latauslinkit:

Tietoturvaohjelmat 2018

 

Artikkeli on päivitetty 12.4.2018

 

 

Jos kysyttävää tietoturvaohjelmista niin kysy: Kommenttina tai neptunetin foorumissa!

 

 

 

 

Tagit: ,

3 kommenttia juttuun “Ilmainen vai maksullinen tietoturva?”

  1. Paloniemi P sanoo:

    Turvaohjelmien ostaminen verkkokaupasta on järjestään vaikeaa, koska ne eivät hyväksy pankkikorttia. Ostaminen on keskeytynyt tähän ongelmaan.  Vain luottokortti käy. Miksi niin ?

  2. Neptun sanoo:

    Eihän kyseessä ole sen kummempi kortti. 🙂 Oikea termikin olisi maksukortti, koska sillä yleensä maksetaan pankkikortilla tai “laskuun”. Luotto on sitten jo eri juttu. Pankkikortilla maksu ei netissä onnistu siksi koska olisi aivan ylimääräinen suuri ruljanssi tarkistaa onko tilillä rahaa. Maksupuolella ei se ole niin nuukaa.

  3. Neptun sanoo:

    Kyllä pelkällä pankkikortillakin pärjää.  Useimmista tietokonekaupoista saa rahalla ja pankkikortilla maksullisia tietoturvapaketteja.  Lisäksi voi tilata esim Verkkokauppa.comista tai muusta verkkokaupasta ja pytää lähettämään postiennakolla.

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>