Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Voiko jokin ohjelma olla hyvä, helppokäyttöinen ja samalla monipuolinen? Ja vielä ilmainenkin? Niitäkin on, en voisi tulla toimeen ilman vanhaa kunnon Atlantis Nova tekstinkäsittelyohjelmaa. Se toimii myös uusissa Windowseissa.

Lukija voi sanoa, että Atlantis Word Processor on maksullinen ohjelma. Niin onkin, mutta sen edeltäjä Atlantis Nova on ilmainen ja yhä saatavissa netistä. Ymmärrettävästi ei nykyinen maksullinen softa tuo esille maksutonta versiota, vaan latauspaikat ovat muualla. Linkki jäljempänä on tosi hyödyllistä tietoa, sillä sitä voi olla vaikea löytää netistä hakemalla.

Atlantis on yksi periteisesti käyttämistäni ohjelmista, kaikkiin koneisiin asennettu. Se on nopea ja yksikertainen. Siksi sillä on jatkuvaa käyttöä vaikka koneessa on myös esim. raskaampi maksullinen Word tai vapaan koodin maksuton OpenOffice.

Ohjelma on englanninkielinen (maksulliseen versioon on myös suomen kielen paketti), mikä tuskin ketään haittaa, joka vähänkään on tehnyt tekstinkäsittelyä. Siinä ei tietenkään ole suomen kielen oikolukua. Jos sitä tarvitsee voi sen kiertää helposti; käyttää tekstin esim. OpenOfficessa ja oikolukea tekstin sillä ja kopioida takaisin. Käyttäjä keksii siis siihenkin itselleen sopivan ratkaisun.

Paitsi normaalia tekstikäsittelyä on todettava Atlantiksen soveltuvan erityisen hyvin mm. koodien kirjoittamiseen, lukemiseen ja muokkaukseen. Tämän luokan tekstinkäsittelijälle on varmasti käyttäjästä riippuen monenlaisia käyttömadollisuuksia.

Mitä kaikkea Atlantis sitten tekee, mitä toimintoja siinä on? Tämä artikkeli ei ole varsinainen käyttöohje, mikä olisikin jo tekstinkäsittelyn opettamista ja menisi blogin mahdollisuuksien ulkopuolelle. Silti kuvasta näkee suurin piirtein, mitä kaikkia toimintoja softa sisältää. Viemällä ohjelmassa kursori symbolien ja merkkien päälle, tulee näkyviin selventävä teksti toiminnosta.

Monilla meistä on on omat suosikkimme tekstinkäsittelyohjelmista kuten muistakin usein käytetyistä softista. Aivan varmasti yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta. Itse olen tykästynyt Atlantiksen ilmaisen versioon. Saattaisi sopia muillekin, jotka tarvitsevat kevyttä, monipuolista ja nopeakäyttöistä tekstinkäsittelijää. Lataamalla ja kokeilemalla näkee millainen ohjelma on ja saa selville tarvitseeko sitä.

Lataus maksuton Atlantis Nova tekstinkäsittely-ohjema

 

 

 

Tagit:

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>