Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Käyttäjille on tarjolla monia hyviä kuvankäsittelyohjelmia. Parhaat niistä ovat maksullisia, mutta myös hyviä ja yleisesti käytettyjä ilmaisia on useita. Mitä monipuolisempia kuvankäsittelijät ovat niin vastaavasti yleensä myös vaikeampia käyttää.

Jokin aika sitten esittelin täällä blogissa yhden pitkäaikaisista suosikkiohjelmistani, Atlantis Nova tekstinkäsittelyn. Nyt on vuorossa toinen perinteinen ohjelma, tällä kerralla kuvankäsittelyyn maksuton PhotoFiltre. Se toimii sekä vanhoissa käyttiksissä ja yhtä hyvin uusissa Windowseissa.

Mitä hyvää sitten PhotoFiltressä on? Ohjelma on varsin monipuolinen, mutta samalla helppo ja nopea käyttää. Koneissani on useita kuvankäsittelyohjelmia alkaen klassisesta Photoshopista. PhotoFiltrellä voi tehdä lähes kaikkia vaatia kuvanmuokkauksia, mutta nopeammin. Siinä missä Photoshop vielä lataa tiedostojaan ja käynnistyy on tällä jo melkein koko homma hoidettu.  Klikkaa seuraavia kuvia, niin saat ne isommaksi. 

Se soveltuu yksinkertaisista kuvanrajauksista ja kuvakoon muutoksista alkaen vaativiin kuvien yhdistelmiin ja kuvakerrosten käyttöön. Jos miinuspuolia etsii, niin sellainen ehkä voisi olla sen englanninkielisyys. Kuvia käsitelleille ovat kuitenkin enkunkieliset termit jo aika tuttuja eivätkä aiheuta vaikeuksia. Jos ohjeista tarvitsee jotakin kohtaa esim. kuvien liittämistä toisiinsa, niin ohjeen ao. kohdan voi kääntää konekäännöksenä suomeksi. Ohjelma on vakaa eikä aiheuta käyttöongelmia.

Tämä artikkeli ei ole PhotoFiltren käyttöohje, mutta jonkinlaisen kuvan ohjelman monipuolisuudesta saa näistä kuvista. Parhaiten selviää, onko siitä omiin tarpeisiin kun ohjelmaa kokeilee. Sen saa ladattua alla olevasta linkistä ja haluttaessa se on poistettavissa helposti. Toisessa kuvassa näkyvät värien säätömahdollisuudet ja -työkalut PhotoFiltressä.

PhotoFilte on maksuton yksityiseen käyttöönä. Samanniminen ehkä hiukan vielä monipuolisemman ja palveluin varustetun maksullisen shareware ohjelman saa myös ladattua netistä. Edelleen siellä on PhotoFiltre Studio -niminen shareware ohjelma, johon saa myös suomenkielisen paketin (kuukauden maksuton kokeiluaika).

 

 

 

Lataukset:

Maksuton PhotoFiltre, tässä on myös tietoja ohjelman ominaisuuksista:

http://photofiltre.free.fr/frames_en.htm

Toinen latauspaikka, jossa myös tietoja:

http://photofiltre.en.softonic.com/

 

Jos kokeilet tai käytät PhotoFiltreä ja olet jostakin sen käyttöön liittyvästä epätietoinen, niin kysy Neptunilta. Olen sitä pitkään käyttänyt ja voin ehkä aivan suorata kädeltä vastata kysymyksiin. Kysy blogissa tai lähetä sähköpostia keskipalstassa olevalla napilla.

Tagit: ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>