Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Joskus voi tarvita virusten- ja haittaohjelmien torjujaa ja poistajaa, joka toimii muussa välineessä kuin koneen kiintolevyllä. Tällainen tilanne tulee, jos koneen oma virustorjunta ei toimi kunnolla tai estyy kokonaan. Tai nettiinkään ei jostakin syystä – ehkä virusten takia – pääse, että voisi ajaa siltä online skannauksen.

Muitakin käyttötapoja löytyy portablelle turvaohjelmalle. Sitä ei tarvitse asentaa, esim. jonkun kaverin koneeseen, vaan se pysyy omalla CDllään tai tikullaan. Se ei jätä mitään käytön jälkiä.

Tällainen ohjelma on hyvä hätävara kenelle tahansa. Se kannattaa ladata silloin kun se on mahdollista. Eli silloin kun jo mahdolliset virukset tai muut häiriöt eivät koneen nettiyhteyttä estä. Toki voi portablen virustorjujan käydä lataamassa jossakin muusakin koneessa, mutta eipä ennakointi haittaa tässäkään.

Ohjelma poltetaan CDlle tai asennetaan tikulle. Homma on yksinkertainen. Yksi asia tulee muistaa, siirrettävät torjujat eivät käynnisty itsestään tarkastukseensa tai taustatoiminnaksi, vaan ohjelma on käynnistettävä toimimaan. Niitä ei voi liioin ajastaa tehtäväänsä.

Seuraavassa pari tällaista hyödyllistä työkalua. Niiden lataussivuilla on myös hyödyllistä tietoa ohjelmien käytöstä ja toiminnasta.

 

Artikkeli päivitetty 2.4.2017

 

Linkit

Portable McAfee Stinger tiedot ja lataus

 

Kaspersky Recue Disk,  tehokas apuväline virusten ja haittaohjelmien poistoon, tiedot ja lataus

 

 

 

 

 

 

 

Tagit: ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>