Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Kuuma kesä jatkuu ja kesätoimittaja täällä taas. Kun päivystykseni on kohta jo loppusuoralla niin täytyyhän nettitietojen sivustolle jotakin tsoukkia tietokoneista laittaa. Tässä heti aluksi kuva ja siihen liittyvä teksti:

"…Tämä ainutlaatuisen tehokas virustorjunta asentuu helposti koneeseesi eikä sen lisäksi muuta tarvita. Klikkaa vain ASENNA nappia ja se on siinä."

Tiedäthän Murphyn ja muutamien muidenkin kuuluisuuksien kehittämät lainalaisuudet. Niitä on suuri joukko tietokoneidenkin maailmasta. Tässä niistä Lucasin lait:

1. Tärkein ohjelmasi vaatii enemmän muistia kuin sinulla on
2. Jos sinulla on tarpeeksi muistia, kovalevytila ei riitä
3. Jos ohjelma mahtuu muistiin ja kovalevylle, se kaatuu
4. Jos ohjelma toimii moitteettomasti, se vain odottaa kriittistä hetkeä ennen kuin se kaatuu

Siinä on pulma tietokoneen käyttäjälle että mitä ohjelmia pitäisi oikein asentaa. Seuraava juttu pureutuu syvällisesti ohjema-asenusten moninaiseen maailmaan. Tunnet varmaan sinäkin tämän aivan uuden käyttöjärjestelmän: Vaimo1

Ohjelman kehittäjien tekniseen tukeen tuli seuraava tiedustelu.

Kysymys koskien uutta käyttöjärjestelmää Vaimo 1.0:aa:

Hyvä tekninen tuki, Päivitin viime vuonna Tyttöystävä 1.0-ohjelman Vaimo 1.0-ohjelmaksi. Pian kuitenkin huomasin, että ohjelma alkoi käyttäytyä odottamattomalla tavalla. Vaimo 1.0 asentaa itsensä kaikkiin muihin ohjelmiin ja käynnistyy aina, kun kone ladataan. Se on ryhtynyt kiinteästi valvomaan kaikkia muita järjestelmän osia. Sellaiset suosikkiohjelmani kuin Pokeri-ilta 5.2 ja Kaljaretki 4.6 eivät enää toimi, vaan seurauksena on kovaääninen virheilmoitus sekä ohjelmien kaatuminen aina kun niitä yrittää käynnistää.

En voi näköjään myöskään poistaa Vaimo 1.0:aa tietokoneeltani. Olen ajatellut siirtyä takaisin Tyttöystävä 1.0:n käyttöön, mutta Vaimo-ohjelman yhteydessä päivitys ei toimi. Voitteko auttaa minua?

Miesparka sai myös vastauksen:

Tämä on yleisimpiä ongelmia, joista miehet valittavat, mutta kysymyksessä on täydellinen väärinkäsitys. Monet päivittävät Tyttöystävän Vaimoksi luullen, etta se on pelkkä hupiohjelma. Vaimo 1.0 on kuitenkin nimenomaan käyttöjärjestelmä ja se on suunniteltu pyörittämään ja valvomaan kaikkia muita ohjelmia. Varoitus!! Älkää yrittäko poistaa Vaimo 1.0:aa. Siitä syntyy yleensä katastrofi. Jos teette niin, saattaa kiintolevynne ja levykeasemanne tuhoutua. Ette voi palata takaisin Tyttöystävä 1.0-ohjelmaan, sillä Vaimo 1.0:aa ei ole yksinkertaisesti suunniteltu siihen.

Jotkut ovat yrittäneet asentaa Avioero 1.2:n ja siirtyä sen kautta Vaimo 2.0:aan, mutta se aiheuttaa lähes poikkeuksetta enemmän ongelmia kuin alkuperäinen järjestelmä. Katsokaa käsikirjasta esim. kohtaa "Elatusmaksut".

Eräät käyttäjät ovat yrittäneet asentaa Tyttöystävä 2.0:n pyörimään taustalla, mutta Vaimo 1.0 saa yleensä sen selville ja kone ilmoittaa vakavasta järjestelmävirheestä. Syrjähyppy 6.9:n väliaikainen käyttö saattaa ajoittain onnistua, mutta koneeseen voi sen jälkeen ilmaantua erittäin tuhoisia viruksia.

Ehdotammekin, että pidätte Vaimo 1.0:n ja yritätte sopeutua tilanteeseen. Kehotamme teitä myös lukemaan ohjeista kohdan, joka koskee yleisiä suojausvirheitä (YSV). Sen mukaan teidän on otettava suosiolla vastaan kaikki virheilmoitukset, joita ilmaantuu. Ohjelman jumiutuessa paras (ja käytännössä ainoa) tapa on painaa viipymättä ohjelman Anteeksi-painiketta. Järjestelmä toimii yleensä hyvin niin kauan kuin näin teette. Vaimo 1.0 on kyllä varsin hyödyllinen ja pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitettu ohjelma, mutta se valitettavasti vaatii myös jatkuvaa ylläpitoa.

Ystävällisin terveisin Tekninen tuki

Kyllä on vaikea tietää mikä ohjelma voisi olla hyödyllinen ja mikä taas sisältää odottamattomia riskejä. Kesätoimittaja kehoittaa lukijoita kaiken suhteen varovaisuuteen.

treffataan taas

Pena

 

 

 

Tagit:

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>