Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

SlimDrivers – asennus ja käyttö

 

 

Artikkeli on päivitetty 11.10.2015

 

 

 

Ajureita ei tarvitse päivittää jos ne toimivat.  Paitsi poikkeustapauksissa, jotka on selostettu eri artikkelissa.  Tärkeimmat poikkeukset ovat näytönohjaimen ja äänipiirin tai -kortin ajuri.

 

Pääperiate on, että uusinmmat ajurit sadaa niiden sekä esim. tietokoneen valmistajien sivuilta netistä.  Kuitenkin kaikille ei ole aina kovin yksinkertaista löytää ajurien latauspaikkoja.

Jo vuosia on netissä ollut palveluita, jotka tutkivat ajurien tilanteen ilmaiseksi.  Mutta päivitys ei ole ollut enää ilmaista, vaan siitä on muodossa tai toisessa ollut maksettava.  Tai jokin ohjelma suostuu päivittämään maksutta esim 2 ajuria kerralla, mutta muut sitten maksavat jotakin.  Hyvä toki tuokin oli monelle, jotka kokivat ajurien oman metsästyksen ylivoimaiseksi tai turhauttavaksi.

Nyt ajat muuttuneet eikä toimivien ajurien päivittäminen ole enää tarpeellista.  Niille, jotka kokevat tarpeellisten päivityksen vaikeaksi on käytettävissä ilmainen SlimDrivers ohjelma, joka sekä tutkii koneen ajurit että päivittää ne, jos käyttäjä haluaa. Käyttäjä voi ajurien nimen saatuaan helpommin löytää suoraa valmistajan lataussivulle, jos haluaa hakea sieltä itse. Ohjelma osaa varmuuskopioida entiset ajurit ja palauttaa ne, jos käyttäjä määrää. Ajurien päivitys on jopa ajastettavissa automaattiseksi sopivin välein.  Ohjelmalla voi myös haluttaessa poistaa ajureita.

 

SlimDrivers asennus ja käyttö

SlimDrivers vältä kylkiäisohjelma

Ohjelma on mainostuettu.  Siis sen asenusvaiheessa tulee olla tarkkana, että välttää kaikki kylkiäiset, mitä siellä on tarjolla. Tässä kuva asennuksen vaiheesta, jossa säädetään ohjelman lisukkeita.  Huomaa, että oletusarvoisesti on tulossa myös saman valmistajan toinen ohjelma SlimCleaner.  Jos sinulla on koneessa jo puhdistusohjelma, et tarvitse tätä.  Siksi asennettaessa klikkaa vasemmanpuoleista OK ruutua:  Decline (Kieltäydyn) , ei Accept & Install.  Jos satuit vahingossa painamaan väärää, niin asentuneen kylkiäisohjelman saa poistettua sieltä mistä tapeettomat ohjelmat yleensäkin eli Ohjauspaneelin Ohjelmat ja toiminnot -listasta. 

Ajuriohjelma SlimDrivers asentuu koneen C:osioon.  Oletusarvollaan se tekee itsestään yhdessä Windowsin kanssa käynnistyvän.  Tämä on tarpeetonta koska riittää hyvin, että ohjelma käynnistetään tarvittaessa.  Automaattisen käynnistyksen saa muuttua ohjelman ylärivin kuvakeesta Asetukset (kolmas alusta oikealle) -> Options -> (Välilehti General);  kruksi pois kohdasta Run at Windows startup -> OK.

Otsikkokuvana on englanninkielinen havainnollinen video  SlimDriversin käytöstä.  Klikkaamalla videon alla oikealla olevaa suorakaidetta saa kuvasta suuremman.  Kuten video näyttää on ohjelmassa on oikealla alhaalla suuri  sini-vihreä nappi: Start Scan.  Siitä painamalla ohjelma tutkii ajurien päivitystarpeen.

 

Tässä vielä vastaava kuva ja siitä suomenkielinen selostus, klikkaa suuremmaksi. Kuvassa näkyy ylhäällä oikealla joukko ikoneita, ensimmäisenä Home, joka on käyttöliittymäruutu.  Kun siirtää kursorin ikonien päälle näkee myös selittävän tekstin.  Homen jälkeen oikealle mentäessä ovat ikonit: Uninstall, Options, Restore, Backup, Submit ja Support.

Uninstall on ajurien poisto, Option kohdassa alalehdissä on käynnistysasetus ja myös varmuuskopion paikkojen ohjaus sekä palautustietoja, Update valintoja ja Shelude eli ajastus. Restore kohta Option jälkeen on monipuolinen palautusten ohjaustoiminto kuten seuraava Backup eli  niiden varmuuskopioiden paikkojen valinta.  Submit kohdasta voi lähettää vikailmoituksia ohjelman tiimille ja Support kohdasta avautuu ohjelman tukifoorumin pääsivu.

Restore ja Backup kohtia ei tarvitse säädellä oletusasetukista, ellei halua oikein yksilöllisiä virityksiä.  Ohjelma näyttää kyllä, mihin oletusarvoisesti varmuuskopioit sijoitetaan.  Eli ohjelman käyttö on helppoa ja selkeätä aivan kenelle vain käyttäjälle.

Ohjelman ajuripäivitykset ovat varsin turvallisia vakaita versioita ja tulevat suoraa ajurien tuottajien sivuilta. Se on myös maltillinen ajurien päivitystarvetta esitellessään.

Varsinkin tärkeimpien ajurien, kuten näytönohjaimen, varmuuskopiointi on paikallaan ennen uuden lataamista.  On  kokoonpanoja, joissa vanha ajuri voi toimia paremmin.  Sen saa ohjelmalla helposti palautettua.

Jos etsit SlimDriversin latauspaikkaa muualta kuin tässä olevista linkeistä, niin ole varvainen.  Samoin jos haluat kokeilla joitakin muita maksuttomia ajurien päivitysohjelmia.  Varo maksullsia softia ja rahastuksia ajurien päivityksillä.

 

 

Linkit

 

SlimDrivers kotisuvu

SlimDrives, lataus myös tästä

 

Hyvä tietää myös näistä

 

Mitä ajureita koneessa on ja miten ne voi varmuuskopioida

 

Pitääkö ajureita päivittää

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagit: , ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>