Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 

Korillinen vinkkejä kesänviettäjille

Kevät ja kesä on tulossa.  Se merkitsee myös lomailua, matkailua ja mökkeilyä.  Neptunet.net aloittaa kesän valmistelut jo tässä vaiheessa.  Tulossa on useita artikkeleita, joissa on hyödyllistä  tietoa kesäksi.  Kesäkoriin pakataan eväiksi niin sääennuste-, kartta- kuin muitakin kesävinkkejä.

Seuraa saittia, niin näet. (Tilaa vaikka RSS syöte)

 

Uutta: Artikkelien jakelu helpoksi

Onko sattunut, että näet tässä sivustossa artikkelin, joka saattasi kiinostaa jotakin kaveriasi?  Linkkien ja varsinkin itse artikkelien jakelu on kuitenkin sen verran hankalaa, että se jää yleensä tekemättä.  Mutta jos on valmiina selkeät ja nopeasti toimivat napit jakelua varten, niin se muuttuu helpoksi.

Nyt neptunet. nettiin on liitetty tällainen artikkelien jakelusysteemi (Lockerz) nappeineen.  Tiedotteen otsikkokuvassa on näkymä artikkkelin lopussa olevasta napista ja mitä siitä avautuu. Tässä toinen kuva, jossa näkyy sähköpostissa lähettämisen yksityiskohdat.  Jos klikkaa kursorin osoittamia sähköposti-ikoneita, niin avautuu suoraa sähköpostilomake lähettämistä varten.  Jos klikkaa vieressä olevaa Any email -nappia, niin avautuu hiukan laajempi sähköpostin jakeluruutu.  Roskapostijakelujen välttämiseksi se tarvitsee myös turvakoodin, joka on kirjoitettava.  Mutta suoraa ikonista aukeva oma esitäytetty sähköpostilomake on nopea linkin lähettäjä.  Kokeile ja käytä!

Kaikkiin uusiin artuikkeleihin etusivulla tästä eteenpäin tulee myös suomenkieliset kolme valmista linkkinappia artikkelin loppuun:  Jaa: Sähköpostitse, Facebook ja Tweet.  Ks tämä tiedote. Erillisillä sivuilla nämä napit ovat jo myös aikaisemmissa artikkeleissa.

 

Neptunetin päivitys kesäaikana

Sivuston päivitys jatkuu totuttuun tapaan toukokuun puoliväliin asti.  Siitä eteenpäin päivitysvauhti harvenee päivällä-parilla.  Heinäkuussa Neptun on suomalaisissa erämaissa eikä itse ole päivityksiä hoitamassa.  Kuten viime kesänäkin tulee 1.-15.7. väliseksi ajaksi kesätoimittaja Pena hoitamaa saittia.  Silloin ollaan lomalla tietotekniikasta sillä Pena tarjoilee kevyttä kesäkivaa.  Penan kevennykset saavuttivat lukijaseurannan mukaan suuren suosion viime kesänä.  Valitettavasti Penakin joutuu lähtemään muualle heinäkuun loppupuoleksi, jolloin varsinaisia päivityksiä ei tule, vaikka saitti on muuten valvonnassa.

Elokuussa jatketaan kesävauhdilla.  Syyskuusta alkaen siirrytään sivuston normaaliin päivitysrytmiin.

 

Neptunetin vanhat sivut poistuvat

Kevään mittaan poistetaan neptunet.netin nykyistä sivustoa edeltäneet HTML-sivut.  Ne eivät ole oikeastaan parissa vuodessa juurikaan vanhentuneet muuten kuin sivuston tekniikan osalta.  Artikkelien perustiedot ovat oikein, mutta uutta on voinut tulla ja kaikki linkit eivät välttämättä enää toimi.  Aikansa kutakin.  Nopeaa on tietotekniikan kehittymisen vauhti.

Jos kiinnostaa, niin vanhat sivut ovat vielä tällä hetkellä nähtävissä ja tutkittavissa osoitteessa:

https://www.neptunet.net/vanha/

 

 

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>