Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Selaimien kova kilpailu jatkuu.  Paikasta auringossa kilpailevat Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera ja muut.

Hiljattain eli tarkalleen marraskuussa 2011 ohitti koko maailman tilastossa tällä hetkellä kaikkein jyrkimmin kasva Chome siihenastisen kakkosen eli Firefoxin.  Näyttää siltä, että Firefox kääntyi ensin samantapaiseen laskuun kuin Internet Explorer, mutta on hiljalleen tasaannuttamassa asemaansa.

Internet Explorerin lasku ei ole enää mikään uutinen.  Korkeintaan voidaan kaavailla, miten se jatkuu ja miten kauan.  Safari on myös nousijoita.  Se onkin onnistunut paitsi säilyttämään asemansa myös sitä hiukan vahvistamaan.  Tämä johtunee OS käyttöjärjestelmän koneiden kasvusta, vaikka saahan Safarin Windowsiinkin. 

Opera sinnittelee edelleen mukana lähes entisin osuuksin, mutta muut eivät ole juuri ennätyksiä takoneet.

Tämä oli siis tilanne otsikkokuvan graafin koko maailman tilastossa.  Euroopassa ovat trendit samantapaisia, mutta muuttumisen vauhti  hiukan toisenlainen kuten toisesta kaaviosta ilmenee, klikkaa suuremmaksi.  Euroopassa ovat Internet Explorer ja Firefox kulkemassa kuin samaa polkua alaspäin.

Voimakkaasti osuuttaan kasvattava Chrome on näillä hetkillä ohittamassa kaksikon.  Sanoiksi puettuna se merkitsee, että kohta Chrome on Euroopassa eniten käytetty selain.  Safari on näilläkin markkinoilla mukavassa pienkasvussa ja Operakin näyttää pärjäävän asemissaan.

Suomen ykkönen on edelleenkin Firefox

Soomi poika porskuttaa omalla tavallaan – ainakin tässä asiassa; kolmas graafi.  Meillä on Firefox edelleenkin melko ylivoimaisesti suosituin selain.  Vaikka se on laskenut kuten Internet Explorerkin, niin sen osuus on edelleen huomattava, yli 40 %. Meillä on Chrome juuri ohittamassa Internet Explorerin eli kolmen kärjeksi muodostuu Firefox, Chrome ja IE. 

Safarin ja Operan suosio ja kehitys on samantapaista kuin muuallakin.  Ryhmä Muut eivät juuri maasta ylemmäksi kohoa.

Juuri muovautuvan kolmen kärkeä ei meillä todennäköisesti mikään muuta kovin pian.  Chrome on kovassa kasvussa ja seuraava ohitus eli nousu ykköseksi ohi Firefoxin voi ehkä tapahtua aikaisintaan loppuvuodesta.
 

Tagit: ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>