Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Olemme aika pitkälle tottuneet siihen, että jos kyltit näyttävät, että bensa-asema ja taukopaikka, niin siellä on sellainen.  Mutta tämäkään ei päde aina.

Tästä on esimerkki kuutostietä n. 7 km Taavetista Kouvolaan päin oleva Somerharju.  Jo monta vuotta Somerharjun bensa-asema ja kaupat ovat olleet tyhjillään.  Mutta siitä huolimatta näyttävä opastus toimii kuin juuri tehty.  Avoinna 24 h.  Todellisuudessa siis 0 tuntia.

Somerharjun tosi kylmä taukopaikka on kaikille kuutostien vakituisille matkaajille tullut tutuksi.  Mitä nyt välillä vähän ihmetellään, että yhäkö kyltit ovat paikallaan.  Sen sijaan ei ole mitään tietoa siitä, kuinka moni toispaikkakuntalainen matkaaja on yön pimeinä tunteina tai muulloin  kurvannut taukopaikan pihalle.  Ja siellä vasta huomannut, että eihän täällä mitään, kaikki pimeänä.

Mistäs kummasta tämä vedätys siten oikein johtuu?  Taustana on, että taukopaikkaa pitänyt firma on mennyt konkurssiin jo 2009-10 tienoilla.  Konkurssipesän selvitysten tai epäselvyyksien yhteydessä ei ole tullut selväksi, kenen tulisi poistaa kyltit, jotka konkurssipesä omistaa.

Aika outoa, että vetreä Luumäen kunta sallii alueellaan moisen ihmisten  harhautuksen.  Millaista kuvaa tällainen mahtaakaan kunnasta ja sen matkailupalveluista antaa.  Mitä jos yleisesti houkuteltaisiin ihmisiä pois teiltä erilaisilla kylteillä, joilla ei olekaan mitään katetta?

Jos olet kuutosteillä Kouvolan ja Lappeenrannan välillä siis vain satunnainen kulkija, niin Somerharjun taukopaikan kyltit kannattaa ohittaa.  Mihin suuntaan vain menetkin niin sekä ruoka- että bensa-asemia löytyy kummastakin suunnasta melko läheltä.

Oma mielenkiintonsa on tietysti sillä, miten monta vuotta tämä vedätys voi jatkua.  Mitä veikkaat?  Laittaisin roponi likoon n. 5 vuoden puolesta.  Eiköhän sekin jo olisi jonkinlainen matkailijan hämäyksen kotimainen ennätys. Vai tiedätkö vielä ovelampia tai pitempiä hämäyksiä?

 

LISÄYS 27.2.2017

Edelläoleva on kirjoitettu kesäkuussa 2012.  Silloin kuutostien harhautus oli ollut jo monta vuotta.  Nyt on jo vuosi 2017.  Ja miten ollakaan – siellä kyltit yhä vaan ovat suhteellisen hyväkuntoisen näköisenä!  Taisi tulla aivan ikuinen monumentti.  Voitin vetonikin tulevaisuuden kassa, 5 vuoden raja on jo reilusti ylittynyt ja Suomen ennätys mahtavalla erolla muihin saavutettu.

LISÄYS 5.8.2017

Tänä keväänä tapahtui ihme:  Kuutostien kuuluisin harhautus ei toimi enää, sillä se peitettiin Luumäen mainoslakanoilla.  Silti rakennelma on paikallaan.  Tämä osoittaa, että omistussuhteita ei ole saatu ilmeisti selvitettyä.

 

 

 

 

Tagit: ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>