Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Terve taas. Täällä kesätoimittaja Pena. Näyttää siltä että kesäkin on tullut ja kaikki menee kivasti. Suopotkupallonkin kisat lähestyvät. Toivotavasti sullakin menee niin hyvin ettei paremmasta väliä. 

Yksi nuori mies halusi nuorena kovasti tulla kirjoittajksi. Se ei ollut Pena sillä siitä on jo kauan. Hän unelmoi että kirjoittaisi jokus tekstiä joka on todella vaikuttavaa. Sellaista joka saa ihmiset itkemään, nauramaan, kärsimään ja huutamaan. Aika vaativa tavoite. 

Mutta vuosien mittaan hän on päässyt siihen. Hän on nykyisin Mikrosoftilla ja kirjoitaa siellä käyttiksien error- viestejä.

Ok mutta kesän vihteeksi tässä hiukan pitempi ja inhimillisempi taria. Toivottavasti jaksat sen lukea.

Mies lemmikkinä

Mies lemmikkinä on saavuttanut sellaisen suosion kuin se helposti kesyyntyvänä ja miellyttävänä olentona epäilemättä ansaitseekin. Sillä onkin muihin suosikkeihin kuten kissaan, koiraan tai kultakaloihin verrattuna erinäisiä kiistattomia etuja, joskaan makuasioista ei kannata kiistellä. Eräskin kasvattaja sanoi hiljattain, että hän tämän nykyisen miehensä jälkeen epäilemättä ottaa jälleen miehen lemmikikseen, eikä esimerkiksi hamsteria, jota myös oli ajatellut.

Erityisesti miestä suositellaan yksinäiselle naiselle: mikäpä olisikaan miellyttävämpää kuin töistä kotiin palatessa tavata kotiovellaan iloisesti häntäänsä heiluttava mies? Lapsiperheet sen sijaan harkitkoon moneen kertaan, onko heillä edellytyksiä todella pitää miestä jatkuvasti. Lapset nimittäin saattavat herkästi ärsyttää joitakin mieslajeja, eikä vihainen ja ärsytettynä karjahteleva mies ole lainkaan miellyttävä perheelle enempää kuin naapureillekaan. Sen sijaan hyvin hoidettu, syötetty ja juotettu mies on oikea kaunistus kodille.

Ns. kesämiehen ottamista tulisi välttää. Kesän jälkeen hylätty mies villiintyy ja kyvyttömänä huolehtimaan itsestään voi jopa olla vahingoksi itselleen ja ympäristölleen. Miehelle kelpaa jokapäiväiseksi ruuaksi oivallisesti tavallinen kotiruoka, joskin vaihtelun vuoksi miestä on hyvä käyttää silloin tällöin ravintoloissakin. Juomien suhteen mies ei liioin ole nirso. Alkon koko nimikkeistö tulee yleensä kysymykseen. Jotkut ovat saaneet miehensä käyttämään satunnaisesti vettäkin, mikä on jo todella edullista.

On huomattava, että ns. mahtijuomien kanssa on kuitenkin oltava varovainen. On varottava, että niiden käyttö ei muodostu läträykseksi. Silloin ovat vaarana vakavat lemmikin käyttäytymishäiriöt, joita sanotaan örveltämiseksi. 

Erityistä veroa ei miehen pitämisestä ole säädetty, minkä koiravaihtoehtoa harkitsevat panevat merkille. Mies oppii yleensä helposti koko joukon hauskoja temppuja joita se mielellään yleiseksi hauskuudeksi esittää vieraille illanistujaisissa. Se kertoilee juttuja Pikku-Kallesta ja käyttelee latinankielisiä sitaatteja. Jopa eräät yksilöt voivat oppia vieraskielisiä laulujakin. Silloin tosin on tietysti kysymyksessä erittäin arvokas ja oppivainen yksilö. Tuollaiset suoritukset täytyy palkita ylimääräisillä juomilla, herkkupaloilla ja silityksillä, joista miehet erityisesti pitävät. Sen sijaan eräissä lajeissa esiintyvä taipumus kertoilla pitkästyttäviä sota- tai kalajuttuja olisi pyrittävä jo akuvaiheessa karsimaan lempeän tiukalla ankaruudella.

Miehen pito on siis kaiken kaikkiaan vaativa mutta antoisa harrastus.  Sitä on monella harrastajalla jo paljon kokemuksia, joista he kertovat mielellään.

 

Tavataan taas jos auringon paahteelta kesätoimittajasta jää jotakin jäljelle. Moi moi!

 

 

 

 

 

Tagit:

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>