Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Tietokoneiden kanssa puuhaavat saavat aina välillä kutsun katsomaan kaverin konetta jossa on ongelmia.  Eikä vain katsomaan sillä tarkoitus olisi, että ongelmat saataisiin selvitettyä ja kone huollettua.

Millaisin eväin lähdet katsomaan tuollaista hoivaa vaativaa konetta?  Tuosta noin vain ilman mitään se kummempia apuvälineitä – ethän ole kuitenkaan varsinainen tietokoneiden korjaaja.  Silloin voi käydä niin, että tulee yksi ongelma lisää.  Se on tieto siitä mitä rautaa ja softaa kaverisi koneessa on. 

Tavallista on, että koneiden käyttäjät eivät muista/tiedä, mitä komponentteja siinä on.  Ei silloinkaan vaikka olisi sen itse joskus koonnut.  Ilman tietoja koneen kokoonpanosta on sitä vaikea huoltaa.  Suurin osa ajasta mennee kokoonpanon selvittämiseen.

Muitakin vaihtoehtoja on.  Kaivat taskustasi USB tikun.  Lyöt sen kiinni kaverisi koneeseen ja työkaluohjelmasi selvittää hetkessä niin raudan kuin softankin.  Se käy päinsä kun lataat ja asennat tikkuun System Spec Portable ohjelman.  Latauslinkki jäljempänä.

Tämä System Spec Portable on yksi esimerkki miten käteviä apuvälineitä portable softat ovat.  Mitään ei tarvitse asentaa koneeseen ja softa on heti käytettävissä. Lisäksi ihan näin ”tietokonemiesten” kesken; kaverisi arvostus tietokonetaitoihisi lisääntyy suuren askeleen jos sinulla on mukana oikein ammattimaiselta vaikuttava työkalukin.

Sekä omaan että muuhun käyttöön on saatavissa lukuisia portable ohjelmia.  Jos nyt jatketaan ajatusta, mitä voisi tarvita kun kutsutaan katsomaan oireilevaa tietokonetta, niin sivustoilta löytyy esim:

Toinenkin info-ohjelma: SIW (System Information for Windows) Portable
Poistoihin: Revo Uninstaller Portable
Virhesanomien selvitykseen:  Windows Error Lookup Tool Portable (Freeware) – find windows error code details
Verkkoyhteyksien selvittelyyn:  WinMTR Portable – network diagnostic tool
Prosessien säätelyyn:  Daphne Portable – process explorer, killer and debugger
Poistettujen palautukseen: Free Undelete – File Recovery Software
Jos selain ei toimi niin:  Google Chrome Portable (Freeware) – fast, simple, themeable browser
Jne

Edellä olevat ovat vain ehdotuksia.  Varsinaiset lataukset löytyvät Portableapps ja Pendriveapps-sivulta, linkit alla.

 

System Spec Portable lataus
http://www.pendriveapps.com/system-spec-portable-system-information-tool/

Portableapps http://www.pendriveapps.com/software/portable-diagnostics-tools/

Pendriveapps http://www.pendriveapps.com/software/portable-diagnostics-tools/

 

 

Tagit: , ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>