Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 

Windows Blue paikkaamaan Win8aa

 

 

Epäilykset käyvät vähitellen toteen.  Tietokoneissa Windows 8 ei ole menestysaskel Microsoftille.  Se yleistyy hitaasti vaikka uusin tietokoneiden ja mobiililaitteiden myötä tarjontaa on runsaasti.

Sitähän asiantuntijat ennustivat.  Jo Win8 alkuajoista lähtien tilastot kertoivat, että nyt ei mene niin hyvin kuin aikaisemmin Win 7 kohdalla.  Microsoftin kannalta ajankohta olisi ollut sopiva. Ensi vuoden hutikuussa päättyvät vielä kovasti yleisen XPn päivitykset.  Taitaakin käydä niin, että Win7 nousee silloin XPn suosituimmaksi seuraajaksi eikä Win8.

Kuten kaikki tietävät, niin Win8 suunniteltiin nimenomaan kosketusnäyttöisiä laitteita varten. Tietokoneiden käyttö on kuitenkin paljon muutakin kuin kivaa viihdettä, yhteydenpitoa netissä ja ruudussa näkyvien elementtien sulavaa liu'uttamista. Tietokoneilla tehdään tosi vakavasti töitäkin.  Ja siinä tarvitaan taas työtekoon sopivia keinoja, mitenkään toki viihdettä väheksymättä.

Olisi luullut, että Win8 on riittävän pitkälle edes kosketusnäyttöön suunniteltu.  Mutta nyt ei näytä oikein siltäkään, sillä piakkoin on käyttöjärjestelmään tulossa uusi päivitysvaihe Windows Blue.  Nimi on vain työnimi, eikä kerro tarkalleen mitä on tulossa.  Otsikkokuva Windows Blue projektista, klikkaa kuva suuremmaksi. Microsoft on kertonut, että tämä kehityshanke vaikuttaa myös muihin yhtiön tuotteisiin, mikä onkin tietysti luonnollista.

Windows Blue

Ennakkotietojen mukaan Windows Blue projekti tuo kosketusnäyttöön parannuksia.  Käyttöliittymän ruutuihin tulee lisää eri kokoisia kuvakevaihtoehtoja.  Tärkeänä pidetään sen ohjelmien moniajomahdollisuutta.  Kaksi sovellusta voi nyt jakaa näyttöruudun.

Windows Blue tuo tullessaan paljon muutakin uudistusta.  On ilmeistä, että Microsoft on sen myötä hylännyt vanhan toimintakaavansa.  Sen mukaan käyttöjärjestelmiä tehtiin ja markkinointiin joka kolmas vuosi.  Nyt ei ole kulunut vielä vuottakaan Win8 markkinoinnin alkamisesta kun seuraava käyttis on jo tulossa.  Maailmalla kerrotaan, että uusia saattaa olla tulossa tämän jälkeen joka vuosi.  Näinhän on jo kilpailija Macillakin.

Ylempänä pienoiskuva, suurenee näkyväksi klikkaamalla, jossa on tuorein graafi käyttöjärjestelmien osuudesta maailmassa.  Huomataan, että kovin on Win8 vaatimattomassa kasvussa.  Alempi pienoiskuva eli toinen kaavio kertoo vastaavan tilanteen pylväskuvioina Suomen osalta.  Sama juttu, vain hitaasti on kasvua löytymässä ja osuus vaatimaton.

Edelleenkin kannattaa kaksi kertaa harkita onko nyt aika päivittää Win7 uutuuteen.  Ja jos XPstä siirtyy, niin lisäongelmana on käyttöjärjestelmän suuri erilaisuus entiseen nähden.  Kun me totumme siihen mitä käytämme, niin pioneerihommat eivät kaikkia kovasti kiinnosta.

Ehkä meille tulee päivitysten kohdalla uutta harkittavaa muutenkin jos Windowseja alkaa tulla vuosittain.

 

 

Tagit: , , ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>