Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Tarvitsetko tarkan säätiedon?  Sää- ja ukkostutkilla pääsee jo pitkälle.  Mutta jos haluat säätilan vielä tarkemmin eli säätilan sijaintipaikkakunnallasi haluttuna aikana.  Silloin tarvitaan täsmäsäätä.

 

 

 

Ei kai vaan sada, vaikka radion säätiedon mukaan pitäisi olla poutaa!  Monet sääennusteet ovat ylimalkaisia eivätkä ne ota huomioon paikallisia poikkeuksia.  Lähemmäksi todellisuutta pääsee jos katsoo säätilan sää- ja ukkostutkien ruudulta.  Niistä tarpeellinen tieto -> täällä.

Mutta vielä tarkempiakin sääennusteita on käytettävissä. Useat kesään kuuluvat puuhat ovat säistä riippuvaisia. Niiden suunnittelussa tarvitaan säätietoja. Jos sataa ja tuulee niin ei ole ideaa lähteä metsäretkelle. Jos haluaa tietää millainen ilma on huomenna paikkakunnallasi – tai siellä minne olet menossa – klo 14 aikaan, niin sen kertoo täsmäsää. Paikallinen sää on myös matkustaville hyödyllinen.  Sen saa nykyisin ulkomaan kohteita myöten, ks. linkit.  

Paikallisen sääennusteen saa kännykkään tai tietokoneeseen.  Soittaminen palvelunumeroihin on maksullista kun taas nettipalvelut saa maksutta.   Kuitenkin tiedon saanti aina mukana kulkevaan puhelimeen on yleensä sen pienen maksun arvoista.  Täsmäsään saa heti tekstiviestinä.

 

Täsmäsää puhelimeen:

Fonecta, palvelunumero
Kirjoita:  sää xxxxxx (=haluttu paikkakunta, myös ulkomailla) ja lähetä numeroon 16400  
Foreca sääpalvelu

 

Ilmatieteen laitos sääpalvelut, maksuttomia ja maksullisia palveluita, myös iPhonelle oma palvelunsa

 

Täsmäsää nettipalveluista:

 

Foreca Mobi, paikalliset säätiedo

Ilta-Sanomat supersää, valtakunnallisia, alueellisia ja paikallisia säätietoja sekä säätutkan karttakuva,  kirjoita sijaintisi paikkaruutuun, maksuton palvelu

 

Asiaan liittyvää:

Nämä tiedot kuuluvat kesään: Sää- ja ukkostutkat suoraa omalle ruudullesi

Mitä kesällä?  Tiedote kesäksi ( v. 2020)

 

 

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>