Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli
                                                       Uutta tietoa Kesäkorissa
                                                 Tässä artikkelissa linkit täsmäsäähän

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarvitsetko tarkan säätiedon?  Sää- ja ukkostutkilla pääsee jo pitkälle.  Mutta jos haluat säätilan vielä tarkemmin eli säätilan sijaintipaikkakunnallasi haluttuna aikana.  Silloin tarvitaan täsmäsäätä.

Ei kai vaan sada, vaikka radion säätiedon mukaan pitäisi olla poutaa!  Monet sääennusteet ovat ylimalkaisia eivätkä ne ota huomioon paikallisia poikkeuksia.  Lähemmäksi todellisuutta pääsee jos katsoo säätilan sää- ja ukkostutkien ruudulta.  Niistä tarpeellinen tieto -> täällä.

Mutta vielä tarkempiakin sääennusteita on käytettävissä. Useat kesään kuuluvat puuhat ovat säistä riippuvaisia. Niiden suunnittelussa tarvitaan säätietoja. Jos sataa ja tuulee niin ei ole ideaa lähteä metsäretkelle. Jos haluaa tietää millainen ilma on huomenna paikkakunnallasi – tai siellä minne olet menossa – klo 14 aikaan, niin sen kertoo täsmäsää. Paikallinen sää on myös matkustaville hyödyllinen.  Sen saa nykyisin ulkomaan kohteita myöten, ks. linkit.  

Paikallisen sääennusteen saa kännykkään tai tietokoneeseen.  Soittaminen palvelunumeroihin on maksullista kun taas nettipalvelut saa maksutta.   Kuitenkin tiedon saanti aina mukana kulkevaan puhelimeen on yleensä sen pienen maksun arvoista.  Täsmäsään saa heti tekstiviestinä.

 

Täsmäsää puhelimeen:

Fonecta, palvelunumero
Kirjoita:  sää xxxxxx (=haluttu paikkakunta, myös ulkomailla) ja lähetä numeroon 16400  
Fonectan sääpalvelun tiedot ja hinta

Ilmatieteen laitos mobiilisääpalvelut, maksuttomia ja maksullisia palveluita, myös iPhonelle oma palvelunsa

 

Täsmäsää nettipalveluista:

Mototnet

Foreca Mobi, paikalliset säätiedot, myös veneilysää, golfsää

Ilta-Sanomat sää, valtakunnallisia, alueellisia ja paikallisia säätietoja sekä säätutkan karttakuva,  kirjoita sijaintisi paikkaruutuun, maksuton palvelu

Helsingin Sanomat paikantava sääennuste, lämpötilaennuste, sadetutka ja tuuliennuste, maksuton palvelu 

 

Asiaan liittyvää:

Nämä tiedot kuuluvat kesään: Sää- ja ukkostutkat suoraa omalle ruudullesi

 

 

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>