Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Moi taas kaikki! Kiirettä pitää vaikka kesä on. Eikä pienet sateet haittaa jos on perusvireetään hyvä fiilis. Viimeksi kerroin kuulumisia yhdestä ravintolakäynnistä. Tässä Matin ja Maijan kokemuksia toisesta ravintolasta.

Oli katsottu kunnon ravintola. Jaa et mistä sen tietää? Sen tietää siitä että on oikeat mieluiten valkoiset pöytäliinat pöydissä.  Matti ja Maija tilasivat pihvit.

Aikanaan pihvit tuotiin pöytään. Syöminen ei kuitenkaan onnistunut sillä pihvit olivat niin sitkeitä että veitsi ei niitä leikannut. Aikansa äherrettyään he kutsuivat harmistuneena paikan hovimestarin pöytään.

– Nämä pihvit ovat niin sitkeitä että näitä ei voi syödä. Valitti Matti harmistuneena. – Viekää nämä takaisin keittiöön ja tuokaa sellaiset joita voi syödä!

Hovimestari asettaa silmälasinsa paremmin nenälleen ja tarkastelee huolellisesti pihvejä. – Valitettavasti näitä ei voi enää palauttaa, hän toteaa. – Näitähän on jo noin pahasti taivutettukin.

*   *   *   *

Eräänä päivänä soi Pikku-Kallen isän puhelin. Siellä oli Pikku-Kallen opettaja.

– Nyt tämä saa jo riittää. Poikanne on aivan mahdoton. Hän on ryhtynyt kutsumaan minua virtakuonoksi!

– Vai sellaiseksi, vastaa Pikku-Kallen isä. On se vähän harmillista. Totta puhuen tiedän kyllä virtaheposet mutta ei aavistustakaan mitä virtakuonot oikein tekevät.

Kun Piku-Kalle tuli kotiin niin isä kertoi hänelle opettajan moitteista. – Koita nyt käyttäytyä ihan normaalisti, hän opastaa.

– Jaa, mikähän sit on normaalia ihmettelee Pikku-Kalle. – Mitäs sä tekisit, jos sut vietäisiin kylpyhuoneseen jossa on amme täynnä vettä. Sit sulle annettaisiin käteen kahvikuppi ja vesikannu. Millä sä okein sen tyhjentäisit sen ammeen?
– Toihan on ihan helppoa. Tietysti kauhoisin sillä vesikannulla eikä sillä pienellä kahvikupilla.

– Just just sanoo poika. – Mut normaalia olisikin se et sä avaisit sen ammeen pohjatulpan.
 
*   *   *   *

Minua on aina askarruttanut voikko blondi olla tai tulla uranaiseksi.  Kun satun tuntemaan yhden niin ainahan voi kysyä asiaa.  Niinpä teinkin:

– Hei voisitko kertoa voiko blondi olla uranainen.

– Asiahan on niin että blondi on aina uranainen.  Se on juuri se ura.

Hän lisää : – Ainoa ero muihin uranaisiin nähden on että blondit eivät koskaan kävele muiden ylitse.

*   *   *   *

Otetaan vielä yksi muistelu Suomen raskaasta eli siis ameijasta.  Sielä oli taisteluharjoitus menossa. Taisi muuten olla Niinsalossa.  Joku eversti oli harjoituksen päällikkö. Hän liikkui maastosa pienellä maastoautolla mukanaan kuljettaja ja pari adjutanttia.

Mutta kuinka ollakaan auto juutui pehmeään hiekkaan.  Ei aikaakaan kun pyörät olivat kaivautuneet akseleitaan myöten maahan.

Eversti ponkaisi pois autosta. Lähellä olikin ryhmä sotilaita jotka kaikessa rauhassa makailivat rinteessä ja polttelitvat tupakkaa.

– Hei sillä, tulkaahn työntämään tämä auto likkeele hän määrää.

Mutta sotilaat selittävät että eivät he voi tehdä mitään. – Meidät on merkitty kuolleiksi emmekä voi mitenkään enää osallistua.

Eversti kääntyy adjutantteihin ja autonkuljettajaansa päin:  – Hei tuolla on joukko ruumiitta. Nostakaa ne pyörien alle että saadaan renkaisiin jotakin pitoa!  

Nyt suopotkupalloilija Pena painuu kesää taas viettämään. Vielähän me tavataan. Mukavia menikekejä kaikille!

 

 

 

 

 

Pena

 

 

 

Tagit: ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>