Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Moi taas kaikki. Kesä jatkuu suotuisasti, toivottavasti sullakin.

Unohdin kertoa, että Scotlanti on vetämässä välistä suopotkupallon MM-kisojen suhteen. Siellä on järjestetty myös MM-kisat. Niinköhän siinä käy että kaikki suomalainen kiva yritetään viedä käsistämme. Näinhän on käynyt joulupukille ja nyt on vuorossa sitten suopotkupallo. Samaan aikaan meillä Suomessa etsitään suopotkupallolle yhteistyökumppaneita ja sponsoreita sillä homma on kasvanut niin suureksi että sitä ei enää vanhojen talkoovoimien puitteissa voida kunnolla hoitaa.

Sitten on ilo kertoa että mun juttuihin on tullut ensimmäistä kertaa kehuvia kommentteja. Kiitos niistä. Kai ne jutut jotenkin sitten kääntyvät englanniksi sillä kommentit ovat ulkomailta. Kun ne ovat ulkomaisia niin en ole laskenut niitä läpi sivustolla nähtäväksi Neptunin neuvoja noudattaen.

*   *   *   *

Otetaan tämänkertainen tapahtuma ns. perimmäisten asioiden maailmasta. Joku kirjailija, olikohan Ernest Hemmingway kutsui niitä niin.

Neljä kaveria vietti kesäpäiviä. Heillä oli suunnitelmissa tehdä yhteinen kalastusretki luonnon helmaan.  Mutta pari päivää ennen valmiiksi suunniteltua reissua Simon vaimo ilmoitti että Simo ei voi lähteä.

Kaverit olivat pahoillaan mutta mitäs teet hallitusten määräyksille. He päättivät lähteä sitten ilman Simoa.

Niinpä ensimmäinen reissupäivä tuli. Kolme kaveria saapui rannalle johon heidän oli määrä pystyttää telttansa. Mutta mitä kummaa. Siellä istui paikalla Simo nuotion ääressä!

– Miten ihmeessä olet täällä? Laskiko vaimosi sinut kumminkin menemään?

– Juu olen ollut täällä jo eilisestä asti, kertoo Simo. – Siinä kävi niin että eilen illalla vaino tuli tuolini taakse ja asetti kädet silmilleni ja kuiskaili :”Arvaa kuka?”

– Sitten hän vei minut makuuhuoneeseen jossa oli sänkyjen päällä kaikenlaista rekvisiittaa. Siinä oli köyttä ja käsiraudat ja sellaista.

– Sitten hän käski minut köyttää itsensä kiinni sänkyyn ja laittaa käsiraudat vielä päälle. Minä sidoin hänet. Kun se oli valmis niin hän sanoi että nyt sinä voit sitten tehdä aivan mitä vain haluat.

– Niin että siten olen täällä.

*   *   *   *

Mies tuli töistä kotiin hiukan aikaisemmin. Kun hän meni makuuhuoneen ohi hän näki vaimonsa sängyn alla miehen jalat.

Hän kiskoi jaloista ja sieltä paljastui pienikokoinen mies.  Suuttuneena hän löi pienikokoista miestä kuonoon ja heitti hänet ulos talosta. – Mikäs kumma tämä oli, hän karjui vaimolleen.

– Se on Viljo, vastaa vaimo.

Muutaman päivän kuluttua hän tuli taas vähän aikaisemmin. Ja sama juttu, miehen jalat näkyivät sängyn alta. Hän mukiloi miehen ja heitti ulos talosta.

Samalla lailla kävi vielä kolmannenkin kerran. Mutta seuraavalla kerralla sängyn alta näkyivät huomattavan suuret jalat. Mies kiskoi esille. Sieltä paljastui oikein suurikokoinen synkän näköinen korsto.
 
Hän huutaa jälleen suuttuneena vaimolleen: – Mitäs perhanaa tämä on, missä se Viljo on!?

*   *   *   *

Siinä tämänkertaiset tarinat elämän perimmäisistä asioista. Samalla tähän päättyy kesätoimittaja, suopotkupalloilija Penan tämänkertainen osuus neptunetissä. Jätän toivottavasti edelleenkin hyväkuntoisen sivuston Neptunin hoidettavaksi. Hän aloittaa normaalit ja asiallisemmat päivitykset elokuun alkupuolella. Sivusto toimii hyvin. Ainoastaan ulkomaisten käyttäjien rekisteröinnissä on näköjään jotakin häikkää. Sen selvittää Neptun heti palattuaan sivustolle.

Eli siis kiitoksia seurasta. Ja erityisesti kehuista kommentteina. Muista sinäkin että iloinen mieli on kuin ainainen kesäpäivä. Jos peräti nauraa jaksaa niin sehän takaa jopa pitkän iänkin.

Aina aurinkoisia päiviä sinulle! Moikka.

 

 

 

 

 

  Pena

Tagit: , ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>