Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Niin ne alkavat vähitellen sivuston normaalit päivitykset.  Tähän aikaan aina media ryhtyy hirvittävästi hehkuttamaan, että kesä on lopullisesti ohi.  Että nyt on syksy ja synkkyys valtaa mielen.
 
Et kai sinä mene siihen vipuun.  Kesä jatkuu toki elokuussa eikä synkistelyyn ole mitään syytä.  Kesällä on voinut jutella ihmisten kanssa kaikesta ja vähän tietokoneistakin.  Kävi selville, että monet ihmiset eivät tee juurikaan mitään tietokoneittensa hyväksi.  Siitä on puolestaan seurauksena, että yhden jos toisen kone ”ei toimi kunnolla”.  Tai sinä on jokin/joitakin ohjelmia, jotka eivät toimi kunnolla.  Tai kone alkaa olla ”täynnä” ja on hankalan hidas.

Kun sitten kyselee vielä lisää, käy selville, että tietokoneen ylläpitoa pidetään jonkinlaisena experttien ja gurujen touhuna.  Sellaiseen ei tavallisilla ihmisillä ole aikaa eikä kiinnostusta.  Niin ei siis kannata tehdä mitään.

Ennakkoluulo on tuhoisa ja kallis tietokoneen käyttäjille.  Pitäisi vielä enemmän puhua tietokoneen ylläpidosta.  Se on aivan eri asia kun että pitäisi ryhtyä alan expertiksi ja perehtyä syvällisesti tietokoneen olemukseen.

Neptunet on sivusto, joka pyrkii juuri huolehtimaan tietokoneen ylläpidosta.  Täällä on neuvoja ja vinkkejä juuri tähän kaikkien tarvitsemaan huolehtimiseen.  Pelkästään sivustoa lukemalla ei tule vielä expertiksi – eikä se ole tarkoituskaan.  Sen sijaan tietokoneen ylläpidon avulla siitä saadaan pitkään palveleva ja hyvin toimiva.  

Tässä on linkki juttuun, joka kannattaa tavallisen tietokoneen eli kenen tahansa käyttäjän lukea:  https://neptunet.net/blogi/2012/05/25/paremmin-toimiva-tietokone/

 

Miten löytää oikeat neuvot neptunetistä?

Jotta neuvoista olisi jotakin hyötyä on ne ensin löydettävä.  Tähän tullaan syksyn mittaan kiinnittämään sivustolla entistä suurempi huomio.  Lyhyesti tällä hetkellä:  Artikkeleita ja asioita löytyy suuresta keskipalstan avainsanojen eli tagien luettelosta.  Avainsanaa klikkaamalla pääsee eteenpäin.  Tosin avainsanoja on sivustossa jo paljon enemmän, mitä tuohon laatikkoon mahtuu.  Sitäkin pyritään nyt selventämään.

Aiheita ja neuvoja löytyy myös oikeanpuoleisen palstan hakukohdista:  Etsi. Ja jos muistaa suunnilleen ajankohdan, milloin se on julkaistu, löytyy kohdasta Arkisto.

Aiheiden löytämisen ohella ja niiden lisäksi tulee syksyn mittaan kolmospalstalle uusi inforuutu.  Siinä on ajankohtaisia vinkkejä ja linkkejä asioihin.  Katsotaan myöhemmin, millainen siitä tulee.  Saattaa olla, että tilan säästämiseksi on jokin nykyistä keskipalstan kohdista vastaavasti jätettävä pois, mutta sekin nähdään myöhemmin.

Sivustoa kanattaa seurata jatkuvasti.  Jokainen artikkeli ei välttämättä kaikkia kiinnosta, mutta jokainenhan valitsee tarvitsemansa.  Kätevä lukija käyttää RSS-syötettä, joka näkyy yhä vieläkin vastoin aikaisempia puheita toimivan Google Readerillakin.

Eikös me nyt syksyn mittaan laiteta se tietokone toimimaan kunnolla, jos siinä jotakin epävarmaa on?  Se ei ole mitenkään suuri homma – ennen kuin menee pahasti jumiin.  

Huolettomampaa surffailua hyvin toimivalla koneella!

 

 

Tagit: ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>