Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Netti on pullollaan roskapostia levittäviä kanavia.  Paitsi yksittäiset firmat ja mainostajat, niin maailmanlaajuiset robottiverkot lähettävät sitä koko ajan.  Kun tungos on suuri niin keksitään yhä uusia ja entistä ovelampia kenoja saada roskaposti perille.

Tähän asti on ollut tapana, että pyytämättömät newsletterit ja muut kirjeet saadaan peruutettua niiden yhteydessä olevalla Unsubstcribe-linkillä.  On saattanut välillä kestää kauankin, jopa viikkoja, että ”tilauksen” peruutus on alkanut vaikuttaa.  Mutta kuitenkin se on yleensä ennemmin tai myöhemmin toiminut.

Nyt näyttävät sivustot kärjessä ainakin Dr. Slim ja Dr. OZ laihdutusaineiden roskapostisivustot olevan immuuneja tilauksen peruutuksille.  Päinvastoin klikkaamalla Unsubtcribe-linkkiä joutuu ilmeisesti yhä vankemmin postituslistoille.  Linkit johtavat venäläisille myyntisivuille.  Newsletterit, mainokset ja myyntikirjeet lähetetään näköjään myös robottiverkostoista aina eri sivustoilta.  Siten perinteiset roskapostituksen estotavat, jolloin suljettiin postittava kanava koneessa, eivät enää toimi.

Roskapostin paine lisääntyy niidenkin käyttäjien kohdalla, jotka eivät tunnista itseään miksikään nettisurfaajiksi.  Aivan tavallisille käyttäjille tulee yhä välttämättömämmäksi järjestää tietokoneensa roskapostisuodatus jollakin tavalla. Lue tästä, miten se tapahtuu: https://neptunet.net/blogi/2013/05/13/miten-estaa-roskaposti/

Onneksi roskapostin estokin kehittyy koko ajan.  Maksullisten roskapostisuotimien lisäksi on joukko maksuttomia ja silti tehokkaita suodattimia.  Miksi kärsiä harmillisesta ja aikaa vievästä roskapostitulvasta kun asia on hoidettavissa asentamalla koneeseen vaikka Spamihilator – tarkemmin esitelty edellä olevassa artikkelissa.   Siihen saa kielipaketin, jolloin se muuttuu myös suomenkieliseksi.

Meidän käyttäjien on pidettävä huoli siitä, että emme jää järkijunaan roskapostikasojen alle.  Että meidän estotekniikkaamme ei ole olematonta tai vanhaksi käynyttä. Jos on, niin seurauksena on robottiverkostojen lykkäämät yhä suuremmat roskapostimäärät ja yhä ovelimpine keinoineen saada niitä perille.

 

Linkit, lataus ja tiedot

Spamihilator

Spamfighter

 

 

 

Tagit:

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>