Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Windows on vuoden vaihteen teema

 

Windowsit

Pian tulee Windows esille monessakin asiassa sekä käyttäjien puolella että Neptunetissä.  Tavallisesti täällä keskitytään neuvonmaan Windowsin ongelmatilanteissa.  Mutta nyt tulee aivan maailmanlaajuisesti poikkeuksellisen laaja koneiden ja käyttöjärjestelmän uusimissesonki.

Vuoden vaihde on normaalistikin tietokoneiden päivittämisien ja uusimisien aikaa.  Niitä ostetaan paljon joululahjaksi perheen jäsenille tai vaikka itselle.  On kivempi aloittaa uusi vuosi kun tietokonekin pelaa ja on ajan tasalla.

Nyt oman huomattavan lisän vuoden vaihteen ja heti sen jälkeiseen uusimiseen tuo se tosiasia, että Windows XPn  päivitys ja tuki päättyvät ensi vuoden hutikuussa.  Siis aivan pian.

Windows XP on ollut ja on edelleenkin yksi parhaita Windowseja.  Se on selkeä käyttää, helposti hallittavissa ja kaikki ohjelmat voivat sitä käyttää.  XPn suosiosta kertoo, että se kuuluu yhä vieläkin vanhoilla päivillään maailman suosituimpiin käyttöjärjestelmiin (lienee kolmanneksi tai neljänneksi yleisin.)

Jäähyväiset XPlle

Microsoftin lopettaessa XPn tuen ja päivitykset on tämä sille lopullinen kuolinisku.  Sitä ei voi enää käyttää.  Vaikka se voisi teknisesti toimiakin, olisi sen käyttö täysin turvatonta.  Nettirikollisuudelle tulee aivan uusi elämänlähde:  ne tietokoneet, joihin on jätetty XP, jos käyttäjä ei ole jostakin syystä päivittänyt konetta uudelle käyttöjärjestelmälle. Näin tietysti myydään valtavat määrät uusia Windowseja, pakon edessä.

Paras kaveri

Suuri Windows sesonki on tiedon ja ohjeiden paikka.  Myyjät myyvät mielellään ja usein mieluiten mahdollisimman hinnakasta.  Mitä käyttäjän pitää sitten tietää, että selviää tarjousten ja tyrkyttämisen viidakossa?  Miten tietokone pitäisi päivittää ja millaiseksi?

Neptunetti on tässäkin puolueettomasti käyttäjien asialla.  Tänne kerätään tietoa vastaamaan moniin tietokoneisiin liittyviin kysymyksiin. Täällä päivitetään Windowseja uusiksi, puhutaan koneiden hankkimisesta ja kootaan itse tietokoneita tai päivitetään niiden tekniikkaa.  Tietämällä enemmän saa aikaan itselle sopivimmat ja taloudellisimmat ratkaisut.

Seuraa saittia.  Suureen Windows sesonkiin kuuluu marraskuusta 2013 pitkälle kevääseen 2014 asti useita artikkeleita, neuvoja, vinkkejä ja ohjeita aina tietokoneiden itse kasaamista myöten.  Tietoa, joka journalistisesti tehdään helposti ymmärrettävään ja luettavaan muotoon.

Ja kuten aina, täällä voi aivan maksutta kysyä mitä tahansa artikkeleihin ja Windowsiin liittyviä asioita.  Artikkelit voi helposti printata kuvineen ja niistä voi lähettää linkin kaverille sähköpostiin tai sosiaalisiin medioihin.

Tietokoneen ja erityisesti XPn  käyttäjä: Pian se alkaa. Oletko valmis.

Windows neuvoja ja tietoja

Neptunetissä on Windows koko ajan monin tavoin esillä.  Täällä on ohjeita eri Windows-versioiden ongelmien ratkaisemiseen, virhesanomiin, korjaamiseen, asennuksiin ja vinkkejä Windowsien turvalliseen käyttöön. Alla linkeissä muutamia poimintoja sivuston Windows-artikkeleista.  

 

Linkit

Windowsin virheiden korjaus

Windows 7 korjaus ja korjausasennus

Windows Vistan korjaus ja korjausasennus

Windows XPn korjaus ja korjausasennus

Windows ei päivity – opas ogelman ratkaisemiseksi

Windosin virhekooodit – opas

Windowsin asentaminen ilman asennuslevyä

Windowsin rekisterin korjaus

Kun netti ei toimi

 

 

Tagit: , ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>