Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 

Uusi tai päivitä tietoturvaohjelmasi v. 2014 tasolle

 

Päivitä tietoturvaohjelmat

Tietokoneita ei voi yhdistää nettiin ilman tietoturvaohjelmia.  Millaisia sitten tarvitsen, mistä niitä voisi valita?  

Neptunetissä on perinteisesti kerrottu tietoturvaohjelmista ja tietokoneen turvallisesta käytöstä.  Täällä on aikoinaan julkaistu maan laajin kokoelma erilaisia tietoturvaohjelmia linkkeineen.  Niitä oli peräti useita satoja.

Niin laajat listaukset erilaisine ohjelmatyyppeineen ovat käyttäjille epäkäytännöllisiä.  Uudet käyttöjärjestelmät ja tietoturvan yleinen kehitys ovat tuoneet asiaan yksinkertaiset ja varmat ratkaisut.  Tässä uusin tietoturvaohjelmien listaus.  

Tietoturvan harrastajia varten on sivustolla edelleenkin nähtävissä tuo vanha vuodelta 2012  peräisin oleva ennätyksellisen laaja linkkikokoelma kaiken maailman tietoturvaan liittyvistä ohjelmista.  Listaus ei ole enää ajan tasalla eikä sitä enää päivitetä, se on  kuitenkin kiinnostuneiden nähtävissä -> täällä.

Turvaohjelmien kehitys nykyvaiheeseen

Kuten tietotekniikan kehitys yleensäkin, on myös tietoturvan muutosvauhti ollut kova.  Luonnollisesti kehittäjien tavoitteena on ollut entistä parempi tietoturva, uusien uhkien huomioon ottaminen ja ohjelmien entistä helpompi käyttö.

Yksi lähikuiva tietoturvan kehityksestä on ollut palomuurien käyttö.  Niitä tarvitaan edelleenkin, mutta hyvä palomuuri sisältyy nykyisin jo uusimpiin Windowseihin.  Se on kaksisuuntainen, eli kontrolloi sekä saapuvan että lähtevän liikenteen.  Palomuuri sisältyy myös tietoturvapaketteihin.

Tietoturvaohjelmat on selvyyden vuoksi ryhmiteltävä.  Yksi jakoperusta on ohjelmien maksullisuus tai maksuttomuus.  Itse suojauksen kannalta ei maksullisuudella tai maksuttomuudella ole yleensä eroja.  Eroa on sen sijaan niiden käytön helppoudessa.  Maksullisissa paketeissa kaikki tapahtuu automaattisesti.  Mukana on myös toimintoja, jotka maksuttomalla puolella voisivat vaatia lisäohjelmia.

Valinnat riippuvat myös tietokoneen käytöstä.  Mitä laajempaa ja monipuolisempaa koneen käyttö on, niin käyttäjä tarvitsee sitä tehokkaammat ja laajemmin kattavat turvaohjelmat.  Maksullisilla ohjelmilla on myös tuki, mikä maksuttomilla puuttuu tai on vaatimattomampi.

Mitä tietoturvaohjelmia tarvitsen?

Peruslähtökohta on, että koneessa tulee olla virustorjunta sekä palomuuri.  Virustorjujia kuten palomuurejakin tulee koneessa olla vain yksi.  Jos niitä olisi useampia, niin ne aiheuttavat ristiriitoja keskenään eivätkä toimi kunnolla.  Asennuksensa yhteydessä osaavat jotkin turvaohjelmat varoittaakin jos ne havaitsevat koneessa kilpailevan tuotteen.

Useimpia maksullisia tietoturvaohjelmia voi koekäyttää.  Niillä on maksuton trial aika, jolloin saa kuvan ohjelman käyttömukavuudessa ja toiminnoista.  Kannattaa käyttää hyväkseen, varsinkin jos etsii aivan uutta ohjelmaa.

Listauksessa on ensimmäisenä laajat maksulliset tietoturvapaketit.  Linkit ovat uusimpiin ohjelmiin.  Jos on uutta vaihtoehtoa harkitsemassa kannattaa tutustua sivustoihin, vertailla hintoja ja ominaisuuksia.  Sekä käyttää maksutonta kokeiluaikaa että saa käsityksen käytännön toiminnoista.

Listauksessa on tietoturvapakettien kohdalla S-merkitty ohjelmat, jotka saa suomenkielisiksi.

Erilliset palomuurit ovat jäämässä pois listauksesta.  Täällä kerralla on vielä pari mukana, koska Windows XPn käyttö jatkuu ensi vuoden huhtikuuhun asti. Yleensä vanhat perinteiset palomuurit eivät enää sovellu uusimpiin Windowseihin.

Haittaohjelmien kirjo on kasvanut ajan mittaan todella monipuoliseksi.  Tietoturvapaketit ja virustorjujat pitävät sisällään yleensä myös haittaohjelmien torjuntoja.  Silti ahkeran surffaajan on hyvä edelleenkin varmistaa suojaus haittaohjelmia vastaan.  Asiasta tarkemmin -> täällä.

Online-virusskannaus varmistaa tietoturvan

Entä jos uusista ja päivitetyistä tietoturvaohjelmista huolimatta epäilee, että koneessa on jotakin outoa, ehkä virus?  Virusten ja haittaohjelmien kehittäjät ennättävät joskus tuholaisineen asialle ennen kuin torjuntapuoli on saatu niitä estämään. Erityisesti ohjelmien tietoturva-aukot ovat tällaisia nettirosvojen sisäänkäyntejä. Tällöin tulevat avuksi netissä toimivat tehokkaat online-virusskannerit.  Tarkista koneesi niillä.  Linkit listauksessa alempana.

 

Tietoturvaohjelmat 2014

 

1. Tietoturvapaketit

Maksulliset
Paketit sisältävät kaiken, mitä tietoturvaan normaalisti tarvitaan. S-merkityt saa suomeksi

SNorton-Symantec

SESET Smart Security

SKaspersky Internet Security 2014  

SF-Secure Internet Security 2014 

BitDefender Total Security   

SPanda Internet Security 2014  

SMcAfee Total Protection 

STrend Titanium Internet Security 

SNorman Security Suite  10Pro  

 

Maksuttomat tietoturvapaketit

Free Comodo Internet Security     

Outpost Free Security Suite 

NetVeda Safety.Net  

  

2. Virustorjunta

Maksulliset

Edellä tietoturvapakettien linkeissä on myös maksullisia virustorjuntaohjelmia.  Koneessa voi olla vain yksi virustorjuntaohjelma.  Virustorjuntaohjelma ei estä mahdollisten haittaohjelmien torjujien käyttöä.

Norton-Symantec Norton Antivirus 

F-Secure Anti-Virus  

BitDefender Antivirus Plus   

ESET NOD32 Antivirus 

 

Maksuton virustorjunta

Nämä ohjelmat kannattaa päivittää heti latauksen yhteydessä (paitsi pilvitekniikkaa käyttävät, joiden tietokanta on pilvessä aina ajan tasalla).  Maksuttomilla virustorjujilla voi olla myös maksullisia hiukan täydennettyjä versioita.

Avira Free Antivirus 

avast! Free Antivirus suomenkielinen  

Panda Cloud Antivirus, erittäin keveä, pilvitekniikalla toimiva suomenkielinen  

Microsoft Security Essentials suomeksi  

Comodo Windows Antivirus 

Immunet Free Antivirus, pilvitekniikkaa käyttävä 

AVG AntiVirus Free 2014

 

 3.  Online virusskannaus

Nämä ovat maksuttomia palveluita

F-Secure  Online Scanner  

Norton (Symantec) Security Scan  

Kaspersky Free Virus Scan   

Panda Coud Cleaner  pilvitekniikkaa käyttävä 

Trend Free Online Virus and Spyware Scan 

Bitdefender Free Online Virus Scan pilvitekniikkaa käyttävä 

Eset Free Online Scanner 

Virus Total  kätevä yhden tiedoston scannaus  

Jottin haittaohjelmaskannaus kuten edellinen, suomenkielinen  

VirScan.org, tiedot kaikista online virusskannereista

 

4.  Palomuurit

Erillisten palomuurien merkitys on huomattavasti vähentynyt.  Monet perinteisistä eivät edes toimi uusissa Windowseissa.

Outpost Firewall, tässä linkissä on joukko muita kohdassa:  Related Software

Privatefirewall,  toimii myös uusissa Windowsissa  

 

5. Tietoturvan tarkistus

Nämä maksuttomat online palvelut tukivat tietokoneen turvatilanteen.  Kannattaa käyttää jos haluaa varmistaa tietoturvan riittävyyden.  Palvelu ei etsi viruksia, vaan selvittää koneen turvallisuustason.

F-Secure Healt Check 

Symantec Security Scan 

Secunia Online Sofware Inspector (OSI) 

 

Linkkilista pidetään ajan tasalla.  Tarvitseeko kaverisi tietoja uusista turvaohjelmista?  Lähetä alla olevalla jakelusysteemillä tästä listasta hänelle linkki sähköpostiin tai sosiaalisiin medioihin.

 

Asiaan liittyvää

Mitä ovat haittaohjelmat (malware).  Miten torjun ne.  

 

 

 

Tagit: , ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>