Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli


Miten me suomalaiset nettiä katselemme

ja käytämme somea

 

Näytön tarkkuudet Suomessa

 


Netissä on kaikenlainen tietojen kerääminen yleistä.  Osa kerätyistä tiedoista palvelee haittaohjelmia ja kaupallisia tarkoituksia.  Osa on sitten yleisesti kiinnostavaa ja hyödyllistä tietoa.  Tässä muutamia yleisiä tietoja meistä suomalaisista.

Tietokoneen näytön tarkkuus eli resoluutio on tietokoneen luonteen ja sen näytön mukainen.  Sitä voi säätää, mutta paras tulos saavutetaan yleensä sillä tarkkuudella, jonka Windows automaattisesti asettaa.  Näytön tarkkuuksien tilastosta voidaan tulkita käytettävissä olevia laitekantoja.  Yksittäistä netin käyttäjää voi kiinnostaa, miten yleinen on oman koneen näyttötarkkuus eli vertailu muihin.

Mikä sitten on näytön tarkkuus ja miten sen suositusarvot riippuvat käytössä olevasta näytöstä?  Siitä Microsoftin jo hiukan vanha, mutta selkeä kuvaus ->täällä.  Siinä on myös ohjetta miten paras näyttöasetus tehdään.

Otsikkokuvassa graafi, josta meidän suomalaisten käyttämien näyttöjen tarkkuudet näkyvät.  Klikkaa kuva suuremmaksi kuten myöhemmät pikkukuvatkin.  Näyttötarkuudet näyttävät pysyvän kautta vuoden varsin muuttumattomina.  Vain aivan keskikesä aiheuttaa hiukan laiteista johtuvia muutoksia.

Miten yleinen muiden joukossa on oman koneesi näytön tarkkuus ja onko se ohjeiden mukainen?

 

Suomalaisten sosiaalisen median käyttö

Some säyttö Suomessa
Sosiaalisia medioita on netissä useita.  Ahkerimmat some-käyttäjät ovat niissä mukana monissakin.  Joku toinen taas pitää itse käyttämäänsä juuri oikeana.  Tässä kuva meidän some-käytöstämme. (Klikaa suuremmaksi, nyt vain osa kuvasta näkyy)  Jo siihen tutustumatta saattaa arvata, että Facebook on meillä ykkönen.  Mutta entä sitten?  Ainakin kirjoittajan yllätti, että selvällä toisella sijalla Tumblr.  Tämä on muista poikkeava sivusto, johon kuuluu nykyisin hiukan yli 200 miljoonaa blogia.  Viestittely tapahtuu näiden blogien puitteissa.

Joko seuraavaksi käytetyin olisi Twitter?  Ei vieläkään sillä sen edelle kiilaa reddit.  Tämä omaleimainen – kuten ne kaikki ovat – on keskittynyt linkkien ja kiinnostavien artikkelien jakamiseen.  Seuraavana sitten Twiter tviittaavine julkkiksineen. Muut sosiaaliseen mediaan luokiteltavista näkyvät graafista.

Some käyttö Suomesa 2

Kun monissakaan meidän netin käyttöön tottumuksissa ei näy vuoden varrella juuri muutoksia, niin somen käytössä kylläkin.  Siitä tässä toinen kuva.

 

 

Hakukoneiden käyttö

Tilastoja selaamatta tietää, että Google on meillä yleisin hakukone.  Mutta tiesitkö, että se on näin ylivoimainen muihin nähden?  Vaikka esim. Yoahoo ylittää aktivoida käyttäjiä tyrkyttämällä linkkejään ohjelmien latausten yhteydessä ja Bing on puolestaan suuren Microsoftin hallussa.

 

Hakukoneiden käyttö Suomessa

Käyttöjärjestelmät ja selaimet

Neptunetti on seurannut myös käyttöjärjestelmien kehitystä ja selaimien suosiota Suomessa.  Tästä linkistä nopeasti viimeksi julkaistuun artikkeliin käyttöjärjestelmistä. Sen tietoihin ei ole vielä mainittavia muutoksia tullut: ->Käyttöjärjestelmät Suomessa

 

Koska selaimien viimeksi selostetusta kilpailutilanteesta – silloin Chome nousi kärkeen – on kulunut jo yli vuosi, niin tässä uusin tilanne kuvana.

Selaimet Suomessa 

 

 

 

 

 

 

Asiaan liittyvää

Näytön kalibrointi – onko koneesi näyttö säädetty

 

 

 

 

Tagit: , , ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>