Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli


 
Uudet tietoturvaohjelmat 2015 – tiedot ja latauslinkit

HUOM! Tietoturvaohjelmista on uudempi vuoden 2016 linkkilista ->täällä.

Tietoturvaohjelmat 2015

 

Uudet tietoturvaohjelmat ovat entistä tehokkaampia.  Myös niiden käyttöominaisuuksia on hiottu.  Samaan aikaan myös virusten ja haittaohjelomien paine verkossa kasvaa.  Turvaohjelmista huolimatta tulee netissä toimia entistä tarkemmin.  Miksi?  Ja mitä turvaohjelmia tarvitsen?

 

Perinteiset tietoturvan perusohjelmat ovat palomuuri ja virustorjunta.  Ilman niitä ei kannata Windows-tietokonetta verkkoon yhdistää.  Tämä on sitten se lähtökohta, josta lähdetään rakentamaan jokaisen omassa koneessaan tarvitsemaa tietoturvaa.

Täällä Neptunetissä on jo pitkään seurattu tietoturvan ja tietoturvauhkien kehittymistä.  Sivustolla on aikoinaan julkaistu maan laajin kokoelma erilaisia tietoturvaohjelmia latauslinkkeineen.  Niitä oli useita satoja.  Onneksi ajat ovat muuttuneet, eikä tietokoneen käyttäjän enää tarvitse perehtyä kaiken maailman suojauskeinoihin.
 
Hyvä esimerkki kehityksestä on palomuurin kohtalo.  Aikaisemmin (Windows XP ja sen edeltäjät) tarvittiin erillinen tehokas palomuuri.  Windowsin oman palomuurin tultua kaksisuuntaiseksi ja toimivaksi ei tällaista normaalikäytössä enää tarvita.  Windowsin oma palomuuri on täysin riittävä.

Tietoturvapaketit asentavat toki oman palomuurinsa, joka samalla automaattisesti poistaa Windowsin palomuurin käytöstä. Koneessa voi olla vain yksi palomuuri ja yksi virustorjunta.  Sen sijaa haittaohjelmien torjujia – joista tarkemmin myöhemmin – voi olla useita.


Tietoturvaohjelmien valinta

Mitä tietoturvaohjelmia tarvitsen?  Valinnan punainen lanka on siinä, miten paljon käytät tietokonetta ja nettiä sekä käytön yksinkertaisuus.  Ja heti perään on sanottava, että parhaatkaan tietoturvaohjelmat eivät tänään ilman muuta ratkaise sataprosenttista tietoturvaa.

Virusten ja haittaohjelmien (malware) sekä yleistyneiden haitakkeiden (capware, bloatware) kehitys voi olla joskus edellä niiden torjumista.  Siksi on tullut tärkeämmäksi varmistaa selusta eli katsoa tarkkaan mitä tekee, varsinkin netistä ladatessa.  Sekä varautua mieluiten jo ennakolta lisätoimenpiteisiin.  Nettirikolliset etsisivät lakkaamatta koneistamme tietoturva-aukkoja ja käyttötottumuksistamme heikkoja kohtia, joihin voidaan iskeä.


Tarvittavat turvaohjelmat löytyvät näistä ohjelmaryhmistä:

Tietoturvapaketit – ohjelmakokonaisuudet, jotka sisältävät kaiken normaalikäytössä tarvittavan.  Ohjelmat ovat kehittyneet entistä hukan keveämmiksi ja käyttömukavuutta on yleisesti parannettu.  Ne sisältävät hyvinkin erilaisia lisäominaisuuksia.  Jos nämä tavallaan kaupan päälle saatavat ominaisuudet kiinnostavat, niin kannattaa vertailla.  Useimmat saa myös maksuttomana trial-versiona kokeiltavaksi. Ryhmään kuuluvat sekä maksulliset eli maksuttomat tietoturvapaketit.  Maksulliset ovat ominaisuuksiltaan monipuolisempia ja niille on aina tuki.  Muitakin on kuin tässä listatut, mutta nämä ovat Suomessa suosituimmat.

Virustorjunta – tarvitaan, jos ei ole tietoturvapakettia.  Niitäkin on sekä maksullisia että maksuttomia.  Tietoturvan tehokkuuden kannalta ei ole osoitettu oleellista eroa maksullisilla tai ilmaisilla.  Kummallakin torjunta onnistuu.  Maksullisten päivitys voi olla automatisoidumpaa ja tukipalveluita käytettävissä.  Pilvipalveluita käyttävien maksuttomien päivitys voi olla myös varsin automaattista.

Online virusskannaus – on varmistustoimenpiteitä, joilla tarvittaessa täydennetään turvakokonaisuutta.

Palomuureja – on erillisenä muutamia saatavissa, mutta ne ovat uusien Windowsin yhteydessä tarpeettomia eikä niitä tässä luetella.  

Haittaohjelmien torjunta ja poisto – on viime vuosina tullut yhä tärkeämmäksi.  Se sisältyy yleensä tietoturvapaketteihin sekä useihin virustorjuntaohjelmiin. Jos on ahkera tietokoneen käyttäjä niin haittaohjelmien esto useampaakin softaa käyttäen on mitä suositeltavinta.  Haittaohjelmia on käsitelty tarkemmin -> täällä.  Listauksessa jäljempänä on vain pari esimerkkiä.

 

Älä luota pelkästään tietoturvaohjelmiin:  Muista, että suurin tietoturva-aukko on käyttäjä itse.


 

Tietoturvaohjelmat 2015

1. Tietoturvapaketit

Maksulliset

Paketit sisältävät kaiken, mitä tietoturvaan normaalisti tarvitaan. S)-merkityt saa suomeksi.  Vertaile ominaisuuksia.  Useimmilla maksuton kokeiluaika.

S) Norton Security
 

S) F-Secure Internet Security
 

S) ESET Smart Security 2015
 

S) Kaspersky Internet Security 2015


Bitdefender Total Security 2015
 

S) Panda Internet Security
 

S) Trend Micro Titanium Internet Security
 

S) McAfee Total Protection
 

S) Norman Internet Security Suite Pro 11
 


Maksuttomat tietoturvapaketit

Comodo Free Internet Security
 

Outpost Security Suite Free
 

 
2. Virustorjunta

Maksulliset

Edellä tietoturvapakettien linkeissä on myös maksullisia virustorjuntaohjelmia.  Koneessa voi olla vain yksi virustorjuntaohjelma.  Se ei estä mahdollisten haittaohjelmien torjujien käyttöä.

S) Norton Security (aikaisemmin Norton AntiVirus)
 

S) F-Secure Anti-Virus

 

Bitdefender Antivirus Plus 2015
 

S) ESET NOD32 Antivirus
 

Maksuton virustorjunta

Nämä ohjelmat kannattaa päivittää heti latauksen yhteydessä (paitsi pilvitekniikkaa käyttävät, joiden tietokanta on pilvessä aina ajan tasalla).  Maksuttomilla virustorjujilla voi olla myös maksullisia täydennettyjä versioita.

Avira Free Antivirus 2015
 

Panda Cloud Antivirus, erittäin keveä, pilvitekniikalla toimiva, suomenkielinen
 

Avast Free Antivirus 2015 suomenkielinen
 

Microsoft Security Essentials, suomenkielinen
 

Immunet Free Antivirus, pilvitekniikkaa käyttävä
 

Comodo Free Antivirus
 

AVG AntiVirus Free
 

 
 3.  Online virusskannaus

Maksuttomia palveluita

F-Secure Online Scanner
 

Norton Security Scan
 

Kaspersky Security Scan
 

Panda Coud Cleaner, pilvitekniikkaa käyttävä
 

Trend Free Online Virus and Spyware Scan
 

Bitdefender Free Online Virus Scan,  pilvitekniikkaa käyttävä
 

ESET Free Online Virus Scan
 

Virus Total,  kätevä yhden tiedoston scannaus
 

Jotti haittaohjelmaskannaus, kuten edellinen, suomenkielinen
 

VirScan.org, yhden tiedoston skannaus
 


4.  Haittaohjelmien torjunta ja poisto

Malwarebytes Anti-Malware, maksuton ja maksulliset versiot, maksullinen aina päällä

Spyware Blaster, taustalla toimiva estäjä
 


Linkkilista pidetään ajan tasalla.  Tarvitseeko kaverisi tietoja uusista turvaohjelmista?  Lähetä alla olevalla jakelusysteemillä tästä listasta hänelle linkki sähköpostiin tai sosiaalisiin medioihin.
 

 

Asiaan liittyvää

Mitä ovat haittaohjelmat.  Miten torjun ne.

Salasanat opas

 

 

 


 

Tagit: , , ,

2 kommenttia juttuun “Tietoturvaohjelmat 2015”

 1. Markus sanoo:

  Kattava lista. Olen useamman vuoden käyttänyt Windows kotikoneissa Aviraa tai AVG:tä ilmaiseksi, mutta mitä enemmän tietoturva aiheeseen perehtyy, tuntuu aina perustellummalta ostaa joku järeämpi lisenssi.

 2. Neptun sanoo:

  Huomaa, että tämä lista on jo yli vuoden vanha.  Kuten sen alussa sanotaan, niin uusi on siinä linkissä.  Kannattaa käyttää uudempaa.

  Maksulliset vai maksuttomat ovat ikuisesti auki oleva kysymys.  Yhtä hyvän tietoturvan saa molemmilla tavoilla.  Helpommalla voi päästä maksullisilla.  Minulla on useita testikoneita ja niissä on useissa Panda Free Antivirus, maksuton pilvessä toimiva kevyt mutta tehokas virustorjunta.  Sitä täydentää vakoilu- ja haittaohjelmien puolella vielä Spywawe Blaster, sekin maksuton.  Panda päivittyy pilvessä automaattisesti, vain käyttöliittymään tulee joskus lisäelementtejä koneeseen. Spyware Blaster on päivitettävä aina joskus manuaalisesti, mikä kestää 10 sek.  Linux koneet eivät tarvitse mitään tietoturvaohjelmia.

  Panda Free Antivirus http://www.pandasecurity.com/f.....antivirus/

  Spyware Blaster http://www.softpedia.com/get/I.....ster.shtml

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>