Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 


Windows 10 ohittanut meillä Win 8.1:en

 

Käyttöjärjestelmät maailmassa vuoden 15-16 vaihteessa


Tässä pieni välipala muun tärkeän tietokone- ja nettitiedon lomaan.  Mikä on nyt meillä käyttöjärjestelmien tilanne?  Miten suuri osuus oli vuoden vaihteessa Windows 10:llä?

 

 

Microsoft antaa ymmärtää, että Windows 10 on ladattu ja ladataan kiihkeään tahtiin.  Kyllä siinä niin on tapahtunutkin.  Microsoft varmasti laski oikein kuin valitsi ilmaisen päivitysasennuksen.  Millään muulla tavalla ei uusi käyttöjärjestelmä olisi päässyt yhtä nopeaan kasvuun.

Kehitys näkyy selkeästi otsikkokuvasta, jossa Global Stat Counterin graafi käyttöjärjestelmien osuudesta maailmanlaajuisesti. Klikkaa kuvat näkymään. Mustalla merkitty Win 10 on noussut nopeasti heti syyskesällä julkistamisensa jälkeen.  Vain 5 kuukautta ja Win 10 (10,8%) on kivunnut suunnilleen tasamäärään Win 8.1 (11.2%) kanssa.  Vain huippusuosittu Win 7 huitelee omissa lukemissaan yhä 43.44% osuudellaan.

Käyttöjärjestelmät SuomessaKäyttöjärjestelmät Euroopassa

Tässä vastaava graafi Suomen osalta.  Meillä Win 10 (17%) on jo selvästi ohittanut Win 8.1:en.  Samaan tapaan järjestelmäkunkku Win 7 on yhä kaikkien muiden yläpuolella, osuus 36,6%.

Kun olen aina laittanut vertailun vuoksi kolmannenkin graafin – Eurooppa – niin sellainen on oikealla tähänkin asiaan.  Aika lailla samanlainen kuin meilläkin.

 

Tilastoista näkyy Win 10 tilanne vaikka maittain.  Tästä linkistä klikkaa graafin oikean alakulman kohdalla näkyvää painiketta Map.   Keskellä olevan tekstin alarivistä You can try viewing either the start or end of this range klikkaa end.  Siihen tulee koko maailman kartta.  Jos haluaa tarkentaa esim. Eurooppaan valitse Region-kohdan nuolen takaa Wordwiden tilalle Europe.  Kun haluttu kartta on edessä, niin viemällä kursorin minkä tahansa maan kohdalle näet järjestelmien osuudet.

 

Tässä välipala pyhäpäivien lomaan.  Lähipäivinä tulossa aivan muita vinkkejä.

 

Katso myös tätä

 

Tietoa Windows 10 asemasta meillä ja muualla (syksy 2016)

 

Windowsien ja selaimien markkinatilanne (alkuvuosi 2017)

 

 

 

 

Tagit: , , ,

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>