Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Kevennystä ja lämmikettä kovaan talveen

 

Miten tietokone tuhotaan?  Netti on pullollaan kuvia, josta se käy selville.  Se moukaroidaan kirveellä, nyrkillä, vasaralla tai muulla astalolla.  Tai hypitään sen päällä.  Sellaistakin on nähty, että on ajettu autolla sen yli. Mutta eei, eheei – tuohan on täysin vanhanaikaista ja brutaalia.

Uudet menetelmät eivät ole väkivalta- vaan softapohjaisia. Niissä aivan sujuvasti ilman mitään mekaanisia apuvälineitä päästään eroon tietokoneesta.  Miksi pitäisikään turvautua voimaa vaativiin tuhokeinoihin, kun sama asia voidaan tehdä aivan rauhallisesti omassa tuolissa istuen tietotekniikkaa hyödyntämällä.

Olen kehittänyt kaksi softapohjaista menetelmää tietokoneen tuhomaiseen. Niiden nimet ovat PC Smart Destyroy ja PC Fast Destroy eli lyhyesti SD- ja FD-menetelmät. Jos sinulla ei ole kovin kiire – tietokoneiden kanssa ei muutenkaan ole hyvä hätäillä – niin suosittelen SD-menetelmää.  Se on myös viihdyttävämpi kuin nopeampi FD.

 

Smart Derstroy perusteet

Tässä menetelmässä on ovela lähtöajatus.  Aiomme hämätä tietokonetta niin, että se ei lainkaan aavista lopullista tarkoitustamme eli sen tuhoamista!  Homma voidaan aloittaa imuroimalla ja asentamalla koneeseen erilaisia boostereita.  Mitä ne ovat?  Nehän ovat ohjelmia ja lisäkkeitä, jotka ilmoittavat parantavansa koneen tai jonkin sen toiminnon suorituskykyä.  Ei tarvita muuta kuin tällainen ohjelma, ja kone toimii nopeasti kuin raketti, ne luonnehtivat.

Viihteellistä puolta edustaa mm se, että monet niistä tekevät tosiaan töitä.  Ja työnteon katseleminen on meistä useimmista ihan kivaa, siis muiden tekeminen.  Ankaran työskentelyn jälkeen kone ilmoittaa löytäneensä 384 ongelmaa, josta se on korjannut 100.  Loput 284 ongelmaa se korjaa sitten kun on maksanut ohjelman PRO eli maksullisen version.

Ei hätää, ei noita maksullisia tarvitse tätä varten ostaa.   Tuhoaminen voidaan tehdä ihan maksuttomilla. Näitä boosterita asennetaan vaan netistä vähän useampia ja eri tarkoituksia palvelevia.  Esim. rekisteriä korjaavat ja tehostavat apuohjelmat ovat terävää kärkeä. Kun riittävä määrä virittelyohjelmia on aktiivisesti käytössä, olet voiton puolella.  Sen huomaa jo siitäkin, että koneen aukeaminen on selvästi hidastunut.  Ja nettiin pääseminen kestää yhä kauemmin.

Tässä vaiheessa kone ei ehkä vieläkään tunnista lopullista tarkoitustamme.  Se voi heittää ruudulle erilaisia varoituslappusia, että jokin ei onnistu tai jotakin ei löydy.  Oikein hyvä on, jos saat ns. sinisiä ruutuja.  Älä missään tapauksessa niistä välitä. Älä lue niitä ja muista niiden sisältöä.  Hämäystä ei saa keskeyttää sen ollessa menossa.  

Smart Destroy johtaa ennemmin tai myöhemmin tulokseen.  Tietokone ei enää toimi, se ei enää käynnisty.  Se on tuhoutunut.  Ja nyt oletkin tehnyt sen täysin nykyaikaisella tavalla ohjelmallisesti.  Eikö olekin hieno suoritus ja aivan eri luokkaa kuin mekaaninen moukarointi. 

 

Fast Destroy kiireisille

Mutta sinulla voi olla kiire.  Et ennätä ryhtyä lataamaan boostereita ja tehostajia netistä.  Silloin on käytettävissä FD-menetelmä.  Entä sen viihdepuoli?  On, on, siinäkin on vahva viihteellinen osuus.  Erityisesti sen viihdeluonne lämmittää niitä käyttäjiä, jotka pitävät vedonlyönnistä, arpajaisista ja ennalta tarkalleen tietämättömästä.  Tässä on  heille aineksia.

Toimenpiteet ovat luonteeltaan yksinkertaisia:  Poistetaan tietokoneesta tiedostoja.  Tutkimuksissa on havaittu, että silloinkin tietokoneet hämääntyvät tarpeeksi, että eivät ole varmoja käyttäjän lopullisesta tuhoamistarkoituksesta. Tiedostojen poistoa voi tehdä puhdistamisen nimissä.  Kaikki me sekä tietokoneemme tiedämme, että koneisiin kertyy kaikenlaista tauhkaa,  joka on aika joittain poistettava.  (Jos ei poista saa siitä kyllä lisäapua edellisen kohdan SD-menetelmälle.)

Pitää poistaa kaikkea reilumman mukaan.  Koneessa voi törmätä tiedostoon, josta ei tiedä, mikä se on.  Erinomainen poistokohde!  Heti pois vaan.  Erityisen tehokasta on, jos poistaa käyttöjärjestelmään kuuluvan tiedoston.  Niitä on siellä paljon, joten voi hyvinkin osua sopiviin.

Kriittinen lukija voi todeta, että on niitä vielä nopeampiakin keinoja.  On niitä.  Esimerkiksi voi imuroida poisto-ohjelmia, joilla voi poistaa kokonaisia osoita ja vaikka kaikki osiot.  Niistä kehittelenkin uutta kolmannen sukupolven koneentuhoajaa PC Total Destroy eli TD (ei siis DDT). Kehittelyn alla on vielä sen viihteellinen osuus, sillä osioiden poistelussa ei ole enää arpajaisten jännitystä. 

Valitset näistä minkä tuhoamismenetelmän tahansa, olet täysin mukana ajassa.  Käytät nykyaikaista tietotekniikkaa eikä sinulla ole enää 384 + 1 (se tietokone) ongelmaa!     

 

 

 

 

 

Tagit: , ,