Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 

 

Kuvat kuntoon koneessa

 

Kuvien hallintaa, löytämistä ja arkistointia vaikeuttaa suuresti, jos koneessa on niistä kaksoiskappaleita.  Ja niitä kertyy eri syistä kaikilleKuvat ovat lisäksi tilaa vieviä tiedostoja ja kaksoiskappaleet käyttävät sitä turhaa.

 

Evp valokuvaajana on sydämelläni kaksi kuviin liittyvää suuren luokan yleistä ongelmaa:  Miten organisoida valokuvat tietokoneessa niin, että ne löytää helposti.  Ja toinen on tämä josta tällä kerralla puhe, kaksoiskappaleiden löytäminen ja niiden poisto harkinnan mukaan.

Monet meistä tietävät, että kaksoiskappaleet koneessa ovat hankalia ja turhaa tilaa vieviä.  Mutta niiden poistaminen jää helposti muiden asioiden jalkoihin.  Ensimmäinen porras asian korjaamiseksi onkin päättää: nyt sen tehdään!  Päätöstä auttaa tieto, että poisto on sopivilla kuvien kaksoiskappaleiden etsintä- ja poisto-ohjelmilla hyvin helppoa.

Entä onko se nopeata?  Meneekö paljon aikaa kaksoiskappaleiden automatisoituun löytämiseen?  On selvää, että mitä suuremmasta määrästä kuvia poistosoftat niitä hakevat, sitä kauemmin se kestää.  Mutta tavallisen käyttäjän kuvakokoelmat tietokoneessa ovat melko nopeasti selvitettävissä.

Ajan tarpeesta suuntaa antava tieto:  kokeilin Awsome Duplicate Photo Finderillä kaksoiskappaleiden etsintää kahdesta tiedostosta, joissa yht. 1158 kpl kuvia.  Jos samanlaisuusvaatimus oli asetettu 15 % kesti etsintä 4 min 9 sek.  Jos samanlaisuus vaadittiin 100%sesti oli vastaava aika muutaman sekunnin pienempi. – Jaa a, kauankohan siihen manuaalisesti etsien olisikaan mennyt!

Jos olet valokuvauksen harrastaja on kuvia koneessasi kymmeniä Gigabittejä.  Harrastajalla on myös vastaavasti aikaa odottaa kun kone tekee hyödyllistä työtään ja tehdä itse jotakin muuta silloin. Suurten kokoelmien tutkimiseen menee nopeimmillakin softilla aikaa useita tunteja.

 

Millä ohjelmalla kuvien kaksoiskappaleet löytää

Kuten yleensä, niin myös kaksoiskappeleiden etsintäsoftat jakaantuvat kahteen pääryhmään;  maksullisiin ja maksuttomiin.  Onneksi tavalliselle ja valokuvauksen harrastajillekin kelvollisia ohjelmia on myös maksuttomia.  Niistä on aikaisemmin neptunetissä esitelty VisiPics käyttöopastuksineen.  Artikkeli on täällä.

VisiPics on on alansa klassikkoja ja edelleenkin pätevä.  On vain otettava huomioon, että se on suunniteltu aikoinaan Windows XPtä varten.  Sanotaan, että se toimii myös uudemmissa, mutta sitä ei ole virallisesti vahvistettu.

 

Awesome Duplicate Photo Finder

Siksi tutkin markkinoita ja otin sieltä tässä tarkemmin esiteltäväksi Awesome Duplicate Photo Finderin. Ohjelma on mainostuettu, joten asennusvaiheessa tarkkana. Sen Portable versio ei ole mainostuettu. Joku ohjelmaa rinnan VisiPicin kansa testannut toteaakin, että uudempi Awesome on näistä nopeampi.

Awesome on myös selvästi VicsiPiciä yksinkertaisempi käyttää.  Ainoa ja tärkeä muistettava on sen latauksessa varoa työkalupalkkeja ja lisäkkeitä.   Vaikka ohjelman kotisivulla sanotaan, että ei mainoksia jne niin tehokkain suojauksin varustettu testikoneeni ilmoitti latauksen etsivän – tarpeettomasti –  yhteyttä nettiin.  Myös suuri ja luotettava ohjelmien lataussivusto Softpedia varoittaa ja kehottaa välttämään sen latauksen yhteydessä mahdollisesti syntyviä lisäkkeitä. (Eikö olekin hieno ele lataussivustolta!)

Tässä pikkukuva – klikkaa suuremmaksi – näyttää testikoneen palomuurin huomautuksen.

Awesome  Duplicate Photo Finderin käyttö on yksinkertaista kuten otsikkokuvasta näkyy.
Klikataan tietokoneen niitä tiedostoja joita halutaan tukia ja raahataan ne kuvassa näkyvään ylinnä olevaan isoon laatikkoon..  Asetuksissa säädetään millaista samanlaisuutta prosenteissa halutaan.  Ohjelma etsii kaksoiskappaleet ja näyttää ne rinnakkain näyttöruuduissa.  Sieltä voi kumman tahansa poistaa.

Ja jos ei halua poistaa kumpaakaan, niin klikataan kuvien luettelosta kuvanäkymän seuraavaan vertailupariin; otsiokkokuvassa aivan alhaalla olevassa laatikkossa siirrytään kuvien luettolossa seuraavaan.  

Netissä on suuri joukko hyviä maksuttomia tiedostojen kaksoiskappaleiden etsijöitä (Duplicate file finder).  Myös niitä voi käyttää kuvien kaksoiskappaleiden etsimiseen.  Itse pidän kutenkin varsinaisia kuvien etsijöitä parempina, sillä kuvista päätettäessä on niiden helppo näkeminen samalla toki tärkeätä.

Jos vaatimukset ovat suuret, voi kokeilla ja käyttää maksullisia duplicate photo findereitä, joista myös pari linkkiä seuraavassa.

 

Linkit

Awesome Duplicate Photo Finder

Awesome Duplicate Photo Finder Portable

Lisää vaihtoehtoja helppokäyttöiseen softaan:

Duplicate Photo Finder, maksuton

Edelliseen lyhyt ohje englanniksi

DupDetector, maksuton

ViciPic tiedot ja lataus

Ashisoft Duplicate Images finder, maksullinen

Bolidesoft Image Comparer, maksullinen

 

Kysyttävää tai ongelmia kuvien kaksoiskappaleiden metsästyksessä?  Laita kommenttia, niin selvitetään asia!

Tällä sivustolla ovat kuvat ja niiden käyttö yksi tärkeimpiä teemoja.  Seuraavaksi palataan kuvien löytämiseen ja niiden organisointiin.  Seuraa sivustoa – tilaa neptunetin RSS niin näet koska kuva-asioista ja -ohjelmista tulee uusia artikkeleita.

 

Asiaan liittyvää

Onko kuvia kadonnut tai oletko poistanut vahingossa?  Lue tästä miten kuvat voi sada takaisin: Tietojen palautus

Mitä kuvankäsittelyohjelmia käytät tai aiot käyttää?  Kuvankäsittelyohjelmat valintaopas

Miten saada vanhat arvokkaat paperikuvat kuntoon?  Valokuvien entisöinti

 

 

Tagit: , , ,