Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Minkä kokoisia kuvia lähetät sähköpostilla? Entä miten pienennät kuvia vaikka kännykkään sopiviksi?

Windows XPssä oli aikoinaan erinomainen nopea kuvien pienennyssysteemi, mutta uusissa Windowseissa  sitä ei enää ole. Kuvien pienentämiseksi ei silti nytkään tarvita hidastavaa ja tähän tarkoitukseen hankalaa kuvankäsittelyohjelmaa.

Kuvia voi pienentää monella tavalla, mutta perinteinen ja vielä hiukan kehittyneempikin kuvien pienennystyökalu on käytettävissä. Se on helppona erityisen sopiva peruskäyttäjille ja kaikille, joka haluavat nopeasti ilman erillisiä ohjelmia pienentää kuvia Windowsissa.

Miksi kuvia pitäisi pienentää? Nykyiset kamerat ja skannerit tekevät niin suuria usean megankin kuvatiedostoja, että sellaisten lähettäminen vie aikaa ja on yleensä täysin tarpeetonta. Riippuu nettiyhteyden nopeudesta, miten noista kovin isoista kuvatiedostoista eli suurista kuvista selviytyy. Jollakin mobiililaajakaistoilla tai mokkuloiden matkakaistoilla muutaman tuollaisen kuvan vastaanottaminen tukkii koneen pitkäksi ajaksi.

Erityisesti jos kuvia lähetetään vain katselutarkoituksiin, ei printattaviksi, on tiedostojen pienentäminen loogista. Netti ja tietokone eivät teknisesti näytä kuitenkaan suuria kuvatiedostoja sen paremmin. Netin kuvatarkkuus on pieni, eikä se juuri parane kuvakokoja nostettaessa.

 

Lataa Image Resizer for Windows työkalu

Kuvien pienennys suositeltaviin kuvakokoihin, jopa kännyköihin sopiviin käy päinsä asentamalla Windowsiin  kätevä työkalu. Se ei ole edes varsinainen ohjelma, vaan tuo lisäominaisuuden käyttöjärjestelmään. Image Resizer lisää hiiren vasemmalla napilla avattavaan valikkoon kohdan Resize Pictures. Kun valitsee kuvan/kuvia ja klikkaa niitä hiiren oikealla sekä valikosta tuota Resize image kohtaa, niin aukeaa säätöruutu. Säätöruutuun saa näkyviin lisää vaihtoehtoja mm. kuvakoon aivan vapaasti määriteltävän muutoksen kohdasta Avanced (tätä vaihtoehtoa käytetty otsikkokuvassa).

Kun kuva/kuvia on valittu normaalisti klikkaamalla ja sitten hiiren oikealla sekä lopuksi OK nappia, niin pienennetyt koot tulevat samaan kuvatiedostoon. Niissä on muokkauksen osoittava tunniste. Tämän jälkeen voi klikata pienennettyjä kuvia ja lähettää hiiren oikealla sähköpostiin. Sieltä voi maalaamalla ja deletellä poistaa tarpeettomat muokkaustiedot.

Ohjelman saa ladattua alla olevasta linkistä.  Kännyköiden ohjelmakaupoista saa ladattua Image Resizerin myös kännyköihin.  Silloin käyttöliittymä on erilainen kuin tässä tietokoneversiossa, mutta silti helppo ja nopea käyttää.  Kännyköissä pienennetyt kuvat tallentuvat omaan kansioonsa,

Image Resizerin saa ladattua myös useita muiltakin sivustoilta. Käytä kuitenkin tätä tässä olevaa latauspaikkaa. On todettu, että jostakin muusta latauspaikasta saattaa tulla kylkiäisenä tarpeettomia mainosohjelmia tai tarjouksia. Lisäke tekee kuvien pienennyksen vaivattomaksi ja nopeaksi. Jos lisäke ei ole jo ennestään tuttu, voi kokeilla eri kokoisia kuvia ja lähettää sähköpostilla itselleen. Otsikkokuvassa on kruksattu kirjoittajan yleisimmin käyttämä kuvakoko: Medium (fits a 1366 x 768 screen).

 

Image Resizer for Windows lataus

 

Artikkeli päivitetty 19.2.2017

 

 

Tagit: , , ,

4 kommenttia juttuun “Kätevä kuvien pienennys kaikkiin Windowseihin”

 1. Henri S sanoo:

  Kiitokset vinkistä, toimii aivan käsittämättömän hyvin.

 2. Neptun sanoo:

  Se on kyllä yksi parhaita lisäkkeitä, mitä W7aan voi olla. Pieni, tehokas ja ennen kaikkea hyödyllinen. Tänne sivustoon yritän keräillä vastaavia hyviä vinkkejä. Lisäkkeet, ohjemat jne on lisäksi testattu – tarvittaessa eri Windowseilla – että ne toimivat ja ovat turvallisia käyttää. Aina kiva kuulla palautetta ja vaikka toivomuksia siitä, mitä kukin tarvitsee. 🙂

 3. ProPhotographer sanoo:

  Muuten hyvä ohjelma, nopea ja kaikkea..MUTTA
  Kuvien laatu kärsii aivan valtavasti! Kuvan terävyydestä häviää 30-40%
   

 4. Neptun sanoo:

  Niin tieysti, mutta ainahan kuvia pienennettäessä terävyys kärsii. Kyse on yleesä myös .jpg kuvista, jotka ovat jo häviöllisiä. Saa tosin pikseleitä kuviin lisättyäkin, mutta se ei ole aivan yksinkertaista.

  Netissä kuvien tarkkuusvaatimus ei yleensäkään ole kovin korkea koska väline ei voi toistaa erityisen tarkkaa kuvaa.  Tämä kuvien pienennyssofta on tarkoitettu juuri kuvien nettikäyttöä varten; kuvat sähköpostiin. 

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>