Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 

Käyttäjille on tarjolla monia hyviä kuvankäsittelyohjelmia. Monet niistä ovat maksullisia, mutta myös hyviä ja yleisesti käytettyjä ilmaisia on useitaMitä monipuolisempia kuvankäsittelijät ovat niin vastaavasti yleensä myös vaikeampia käyttää.

 

Tässä esitellään monipuolinen, mutta silti maksuton kuvankäsittelijä PhotoFiltre. Se on perinteinen kuvakäsittelijä, joka ei ole enää uusi.  Silti se toimii uusissa ja vanhoissa Windowseissa.

Mitä hyvää sitten PhotoFiltressä on? Ohjelma on varsin monipuolinen, mutta samalla helppo ja nopea käyttää. Koneissani on useita kuvankäsittelyohjelmia alkaen klassisesta Photoshopista ja masuttomien lippulaivaksta GIMPistä. PhotoFiltrellä voi tehdä lähes kaikkia vaatia kuvanmuokkauksia, mutta nopeammin. Siinä missä Photoshop vielä lataa tiedostojaan ja käynnistyy on tällä jo melkein koko homma hoidettu.  Klikkaa seuraavia kuvia, niin saat ne isommaksi. 

Se soveltuu yksinkertaisista kuvanrajauksista ja kuvakoon muutoksista alkaen vaativiin kuvien yhdistelmiin ja vaikka vanhojen kuvien entisöintiin. Tekstien lisäämien kuviin on helppoa. Sen saa säädettyä lisäkkeellä suomenkieliseksi. Ohjelma on vakaa eikä aiheuta käyttöongelmia.

Tämä artikkeli ei ole PhotoFiltren käyttöohje, mutta jonkinlaisen kuvan ohjelman monipuolisuudesta saa näistä kuvista. Parhaiten selviää, onko siitä omiin tarpeisiin kun ohjelmaa kokeilee. Sen saa ladattua alla olevasta linkistä ja haluttaessa se on poistettavissa helposti. Toisessa kuvassa näkyvät värien säätömahdollisuudet ja -työkalut PhotoFiltressä.

 

PhotoFilte on maksuton yksityiseen käyttöön. Edelleen siellä on maksullinen ja uudempi PhotoFiltre Studio X  ohjelma, (kuukauden maksuton kokeiluaika).

 

 

 

 

 

Lataukset:

Maksuton PhotoFiltre, tässä on myös tietoja ohjelman ominaisuuksista.  Suomen kielipaketti on listauksessa kodassa 14/3/2005.  Samassa linkissä on vasemmalla ylhäällä tietoja ohjelmasta englanniksi.

Maksullisen Ptoto Filtre Studio X ohjelman lataus ja tiedot.  Tästä on myös portable versio.

 

 

Artikkeli päivitetty 19.4.2019

Jos kokeilet tai käytät PhotoFiltreä ja olet jostakin sen käyttöön liittyvästä epätietoinen, niin kysy siitä kommenttina.

 

 

 

 

Tagit: , ,