Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Sitä tulee niin harvoin käytyä jossakin ulkona, että silloin kun menee, niin on hyvä oikein valmistella. Tuli mieleen, että mitäpä jos minäkin vähän stailaisin itseäni illaksi. Onhan nyt juhannus.

Tietysti miehetkin voi stailata. Olen lukenut, että sillä saavutetaan hyviä tuloksia tietyissä tilanteissa. Minulla nyt ei ole mitään erityisiä tavoitteita, enkä esiinny missään, mutta kai sitä voi silti piristää itseään ja iltaansa.

Saattaa olla, että miehille tuo koko stailaus on oudompi asia. Se tarkoittaa selväkielellä tyylin muokkausta. Tämä jo kertookin suurin piirtein, mistä siinä on kyse. Jos nyt vielä viitsit lukea tätä kolumnia edelleen, niin voit saada lisää vinkkejä ja virikkeitä stailaamisesta.

Päätin aloittaa kokonaisuudesta. Keinoihin, joilla pyrin saamaan persoonani vahvemmin esille, kuuluu ehdottomasti vartalon mittojen analysointi. Menen peilin eteen ja aloitan analyysin. Tulisiko urheilijahenkisyyteni kokonaisuudesta esille? Hm, ei tuo nyt oikein urheilijalta vaikuta. Vaikka tietysti riippuu urheilulajista. Vartalon mittasuhteissa on havaittavissa lievää painopisteen siirtymistä keskivartalon kohdalle.

Keskivartalon korostuminen ei aivan nuoria miehiä vanhemmilla ole mitenkään harvinaista. Muistelen erään vaatturin määritelleen tällaisten miesten pukujen kokoluokaksi Gentlemen Sitze. En nyt viitsi kaivaa rullamittaa laatikosta mitatakseni itseäni, vaan tyydyn peilin esittämään puolueettomaan analyysiin.

Sen lopputulos on kuitenkin ilmeinen; minun ei ole syytä stailauksessa korostaa keskivartaloa, on tuotava muilla keinoilla persoonallisuuttani esille. Otetaan käyttöön lisää keinoja, niitä ovat tyyli- ja värianalyysi. En ole varma, miten tyylianalyysiä tehdään, mutta ehkäpä siinäkin voisi turvautua peiliin. Tiedän kyllä, että stailauksen ammattilaiset tekevät noita analyysejä, mutta minulla nyt ei satu olemaan yhtään sellaista käytettävissä illan valmistelussa.

Pitää  vaan siirtyä peilin eteen. Ilman mitään taikasanojakin on jälleen selvää, että tuossa asussa ja tyylissä en voi ulos mennä. Rikkinäiset shortsit kyllä voisivat olla katu-uskottavat – joku voisi jopa luulla että ne ovat jopa arvokkaita merkkishortseja – mutta kyseessä on sentään ilta sisällä. Epämääräisen värinen t-paitakin saattaisi menetellä, mutta siihen on vaikea soinnutella kravattia eikä kaulustakaan ole. Ja olen ehdottoman varma, että kravatti pitää illalla olla, että pääsee kaikkiin paikkoihin sisälle.

Joo, ei tämä tyyli ole lupaava. Täytyy varmaan tulevaisuudessa ainakin päivittää vaatekaappia uusien trendien mukaisesti. Tyylin pitää kulkea ajassa, kuten tyylin käyttäjänkin. Ennen vaatekaapille menemistä teen vielä värianalyysiä, siinäkin peiliin turvautuen. Vaatteiden väri pitää peilistä näkyvään nähden muuttaa, mutta miten sitten muu väritys. Naama on melko normaalin naaman värinen, mutta eikös tuo nokka ole auringon polttamana punainen!

Pitäisiköhän tässä kohdassa siirtyä johonkin sellaiseen stailauksen yksityiskohtaan kuten Body Painting. Sillä ehkä voisi jotenkin vaikuttaa värien normalisoimiseen. Sehän voisi olla hyvä idea: Värikäs pää, niin ei kiinnity huomio turhaa esim. keskivartaloon. – Tai ehkä sitenkin ei, minulla ei ole ainakaan mitään värejä tähän hätään. Kaapissa on harmaata automaalia ja ruskeaa puunkyllästysainetta, mutta niitä en naamaani laita.

Johan tässä on suunnitellessa ilta tulossa. On mentävä vaatekaapille. Valitsen sieltä harmaan, ruudullisen paidan. Ihan ehjä, pesty eikä kovin ryppyinen. Siihen ainakin sopii mainiosti keltainen kravatti. Valitettavasti keltaista kravattia ei ole, kaapissa ainoa näkyy olevan sininen, mutta sekin käy paidan kanssa. Jalkaan siistit mustat puuvillahousut. Harmi vaan, että niissä on tuhottomasti koirankarvoja. Mutta päätän, että urheilullisuuden lisäksi koirankarvat kuuluvat persoonallisuuteeni.

Vartaloanalyysin perusteella kuristan housut vyöllä mahdollisimman tiukalle. Paitaa ei pidä laittaa housuihin, vaan sen jätän vapaasti laskeutumaan housujen päälle. Jalkoihin valitsen laadukkaat kellertävät lenkkarit sekä valkoiset urheilusukat, joissa on raikkaat punainen ja sininen raita. (Lukija huomannee väriyhdistelmän: sininen kravatti – sininen raita urheilusukissa)

Uskon, että kukaan ei voi olla huomaamatta, millaisiin tuloksiin stailauksella pääsee. Tiedän miesten stailauksesta sanottavan vielä, että persoonallinen tyyli kruunataan hyvillä tilanteeseen sopivilla käytöstavoilla. Ainakin tänään olen valmis olemaan huomaavainen ja ystävällinen kaikille, ainakin jos he ovat samanlaisia itseäni kohtaan.

Niin läksimme. Tarkoituksena oli mennä Penan kanssa syömään Mäkkäriin. Kun sinne pääsimme, niin se olikin kiinni. Ei muuta kuin oikein ravintolaan kun on kerran stailattukin. Matkalla yllätti tälle juhannukselle tyypillinen sadekuuro ja stailaus vähän kärsi sitä.

Ravintolan eteisessä portsari mittasi minua röntgenkatseella jaloista päähän ja takaisin. Siten hän totesi: ”Valitettavasti meillä on nyt aivan täyttä tänään!”

neptunet blogi/ Seppo Partanen 26.6.11

 

Lisää Neptunetin kevennyksiä on -> täällä

Tagit: , ,