Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 

Nettitiedon ja kaiken kaiken tärkeiden asiatietojen lisäksi ihminen tarvitsee muutakin.  Välillä pitää vähän rentoutua.  Tehdään se tällä keralla katsomalla koiratatanssia.

Tämä pieni videopätkä oli suosittu koiraihmisten keskuudessa muutama vuosi sitten.  Joten uusi se ei ole, mutta kannattaa katsoa vaikka olisi nähnyt jo aikaisemminkin.

Video “näkyy hiukan huonsti” nykymittapuun mukaan.  Siksi huomaa että se on kuvattu kotivälinein, se ei ole enää uusinta tekniikkaa eikä siksi ole aivan huipputarkka.  Siksi katso sitä mieluimmin pienemmässä ikkunassa, jolloin se näkyy paremmin.

Esitys puhuu puolestaan.  Mutta jos tarvitaan taustoja, niin kyseessä on suosittu kilpailulaji koiratassi.  Sitä harrastetaan monin paikoin maailmassa ja myös meillä.  Jäljempänä linkki Kennelliiton koiratanssitietoihin.  Video kertoo, mistä on kysymys:  koiran ja sen kouluttajan yhteistyössä esittämästä tanssiesityksestä.  Tuomarit antavat pisteitä ja parhaat palkitaan kuten kilpailuissa kuuluukin.

Jos et ole tuttu koirien kasvatuksen kanssa, voit ajatella, että tuollainen koiran kanssa hyppelehtiminen on helppoa.  Koiraihmisenä voin kertoa, että sitä se ei ole ollenkaan.  Kaikki koirat eivät moisia temppuja opi millään kasvatuksellakaan.  Ja tietenkin, tässähän on myös kouluttaja toinen esiintyjistä.  Milläs kummalla sen sitten saisi yleisön edessä tassimaan…

Ainakin omalla kohdalla on sellainen fiilis, että katsominen on huomattavasti mukavampaa kuin koiratanssin oppiminen ja osallistuminen. 

Kennelliito kertoo, mitä koiratanssi on:
http://www.kennelliitto.fi/FI/toiminta/kokeet/Koiratanssi/etusivu.htm

Tällaisia ovat parhaimmat esitykset Suomessa:
http://youtu.be/XuvPqp_VNwE

Suuressa maailmassa ollaan tässäkin asiassa suurilla linjoilla, showta parhaimmillaan:
http://youtu.be/JUs-SNDNF-Y

 

Lisätieto videoista:

Kun huomasin, että vanha Flash video ei näy kaikissa laiteissa, niin laitoin saman videon YouTube version otsikkokuvaksi.  Nyt pitäisi näkyä!

 

Tagit:

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>