Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Tehtäväpalkin ja siirtymisen ominaisuudet
Windows 8 on monin tavoin säädeltävissä, mutta useat säädöt ovat vaikeita löytää.  Netissä on kyselty, saako mitenkään värikkään laatikkonäytön sijasta Win8 avautumaan suoraa työpöydälle kuten aikaisemmatkin Windowsit?  Kyllä sen saa ja säätö on varsin nopeasti tehty.

Edellytyksenä on, että Win8 on päivittynyt uuteen 8.1 versioon.  Sillä vasta tuosta versiosta lähtien selostettava säätö on mahdollinen.  Tämä ei vaadi kuin pari minuuttia ja se menee näin:

Avataan Win8 Ohjauspaneeli.  Siihen pääsee useallakin eri tavalla, vaikka pienten ohjelmakuvakkeiden näytöstä.  Sen jälkeen on kaksi vaihtoehtoja edetä riippuen millainen ohjauspaneelin näyttö sinulla on.  Ohjauspaneeliin voi valita erilaisia näyttötapoja ja ne saadaan pienestä tekstistä ylärivissä aivan oikealla Näkymä ->

Vaihtoehto 1:  Jos siinä Näkymän kohdalla lukee asetuksena Suuret (tai Pienet) kuvakkeet, niin edetään -> Mukauttaminen

Vaihtoehto 2:  Jos Ohjauspaneelissa on käytössä Näkymä Ryhmittely, niin -> Ulkoasu ja mukauttaminen -> Mukauttaminen

Kummallakin tavalla on päästy samaan näyttöön, jossa on työpydän teeman kuvia.  Seuraavaksi valitaan aivan vasemmasta alakulmasta jälleen varsin pienikokoinen teksti Tehtäväpalkki ja siirtyminen.  Avautuu pieni apuruutu Tehtäväpalkin ja siirtymisen ominaisuudet.  Siitä toinen välilehti alusta eli -> Siirtyminen.  Tämä välilehti näkyy tämän artikkelin otsikkokuvana, klikkaa suuremaksi. Siitä alempi osio  Aloitusnäyttö, johon merkitään kruksi ylimpään vaihtoehtoon: Kun kirjaudun sisään tai suljen jonkin näytön kaikki sovellukset, siirry työpöytään aloitusnäytön sijaan. -> OK ja säätö on valmis!  

Työpöydän valinta aloitusnäyttöön ei millään lailla poista ruutunäyttöä eikä estä siihen pääsemistä. Se on edelleenkin entisellä tavalla avattavissa vasemmasta alakulmasta.  Ja jos työpöytään suoraa avautuva ei sitten miellyttäisikään, niin selostetusta kohdasta asetuksen saa helposti pois.

Win8 säätely

Onko sinulla toivomuksia tai kysymyksiä, miten Win8 voi säädellä ja virittää itselle paremmin sopivaksi?  Näitä mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon.  Laita kommenttia, niin tartutaan asiaan ja saat vinkkejä. Tai jos asialla on laaempaa merkitystä niin tehdään siitä juttu.

 

 

 

 

 

Tagit:

5 kommenttia juttuun “Miten saan Windows 8 avautumaan suoraa työpöydälle”

 1. as77 sanoo:

  > Edellytyksenä on, että Win8 on päivittynyt uuteen 8.1 versioon.

  Nettikeskusteluissa monilla PÄIVITYS on monilla sujunut hyvin mutta monilla toisilla tuonut ongelmia. PUHDAS  8.1-asennus on kuulemma varmatoimisempi. Itse pysyn toistaiseksi vielä noin vuoden (*) perus-kasissa. Imuroitu ja asennettu Classic Shell muuttaa sen ihan seiskan tuntuiseksi ja näköiseksi. Siis käynnistyy työpöydälle. "Kakolan tiilenpäitä" pääsen halutessani katsomaan näppäilyllä win-c.

  (*) ilmainen 8.1-päivitys on pakollinen ensi vuoden loppuun mennessä

 2. Neptun sanoo:

  Eiköhän ole niin, että Win 8.1 päivitys epäonnistuu vain poikkeustapauksessa.  Jos niin käy on todennäköisesti jo muutakin häikkää koneessa.  Windowsien päivitykset kannattaa aina tehdä; ne korjaavat mm. turvallisuusongelmia.  Cassic Shell on eri juttu ja sen voi tietysti haluttaessa asentaa myös Win 8.1 versioon.

 3. Marty sanoo:

  Juuri päivitn 8.0 sta 8.1 teen. Kesti kylläkin 36 tuntia eikä syy ollut hidas netti. Meinasin kyllä lopettaa koko päivityksen kesken mutta jätin vielä yöksi sen pyörimään ja aamulla se oli valmis. Tuntui jumiutuvan pitkäksi aikaa kohtiin: valmistellaan päivitystä ja sitten 52% päivtetty, mutta tosiaan meni sitten lopultakin.

  Ei ole hätäisten ihmisten hommaa.

 4. Neptun sanoo:

  Marty:  Tuo ei ole normaalia eli päivitysprosessissa oli jotakin häikkää.  Kannattaa tutkia konetta, onko se täydessä iskussa, puhdistettu, haittaohjelmaton ja mitä virheitä on Tapahtumienvalvonnassa.

  Jos kommentoit tai kysyt jotakin, niin huomaa, että neptunet on käytännössä heinäkuun alkupuolen tavallaan kiini.  Ylläpito on lomillaan erämaissa, joista käsin yhteydenpito on äärimmäisen hankalaa.  Mutta jo heinäkuun loppupolella päivitykst ja vastaukset toimivat nomaalisti.

 5. SuSSu sanoo:

  Upouusi Asus läppäri ja päivitykset kesti todella kauan + päälle 8.1 kesti yli 2 h. Toki 36h on hurja aika..

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>