Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 

Pelien lataus netistä

 

 

Microsoft on kytkenyt Windows 10een omat pelinsä. Monia harmittaa kun siinä ei enää olekaan entisiä klassisia Windowsin pelejä. Mukana on kyllä uusia pelejä korvamaan entisiä, mutta nämä ovat erilaisia ja niitä evästetään mainoksilla. Saako näitä tuttuja vanhoja pelejä toimimaan Win 10ssä? Kyllä saa. Toimivat mainiosti ilman häiriöitä – ja mainoksia.

 

Samalla kun opastamme miten vanhat Windowsin pelit saa takasin, niin muutama sana pelien lataamisesta netistä. Tähän tuli ajankohtainen varoituksen aihe, koska esimerkiksi näiden vanhojen Windows pelien lataamiseen on netissä tarjolla suuri joukko erilaisia kontakteja. Ne eivät kaikki ole turvallisia.

Kun peli – tai mikä ohjelma tahansa vanhenee eli poistuu entisistä raameistaan – niin siinä aukeaa joillekin ansaintamahdollisuus. Ryhdytään kauppamaan alun perin maksutonta peliä/ohjelmaa niin, että siitä joutuu tavalla taikka toisella maksamaan. Tai kerätään tietoja käyttäjistä kontakteineen – rekisteröityminen – minkä jälkeen myydään näitä kontaktitietoja edelleen. Eli siinäkin tapauksessa muutetaan asia rahaksi.

Joskus on myös mahdollista, että ”Vielä Xxxxxx ladattavissa aivan maksutta!” -lataukseen on upotettu haittaohjelmia. Siksi on hyvä muistaa aina alkuperäisestä latauspaikastaan poistuneiden pelien ja ohjelmien kohdalla olla tarkkana. Niitä voi saada aivan asiallisista latauspaikoista, mutta myös muunlasisia on, usein lukumääräisesti enemmän.

 

Tutut Windows pelit takaisin

Suosituimmat Windows 7 ajalta lähtöisin olevat klassiset tietolaitteilla pelattavat pelit ovat Pasianssi (Solitaire), Mahjong, Vapaakenttä (Free Cell), Chess Titans, Hertta ja Miinanraivaaja. Niitäö saa ladattua tästä linkistä. Lataukset ovat pakattuja kansioita. Ne on purettava koneessa siihen sijaintiinsa, johon pelit haluat.  Likissä on ohjeet suomeksi. Tutut pelit saa -> täältä (Tämä latauskohde on muutettu, koska aikasemmassa oli latauksia Venäjältä.)

Lisäksi näitä maksuttomia pelejä voi saada turvallisesti esim. Googlen (Google Play) ja Microsoftin (Microsoft Store) kaupoista.

 


Artikkelin otsikkokuvana on tuo kaikkein suosituin Windows peli Pasianssi (Solitaire, Klondike). Tässä lisäksi kuvat Mahjongista ja Vapaakentästä. Klikkaa kuvat näkymään.

 

 

 

Mitä pelejä muut pelaavat

Mitä pelejä Suomessa muut pelaavat? Suosituin viihdepeli on Pasianssi, mutta miten muut tunnetuimmat sijoittuvat. Pelaamisesta ja peleistä on tarkempi selostus täällä -> Mitä pelejä pelaat – suosituimmat pelit.

 

Tietoa turvallisesta lataamisesta netistä

Neptunetissä on useita artikkeleita ja oppaita, joissa käsitellään netistä lataamista. Tässä muutamia joista on hyvä tietää, niin lataa turvallisemmin:

Tässä tietoa ohjelmien lataamisesta Mistä voin ladata ohjelmia? Onko netissä turvallisia latauspaikkoja?

Ohjelmia ladattaessa on hyvä tietää, mitkä ovat maksuttomia ja ohjelmien maksuluokat. Mitä ovat esim. freemium, Ad-supported, shareware tai trial? Ohjelmien maksuluokat selviävät -> tästä.

Tunnetuimpiin selaimiin saa Web Of Trust eli WOT lisäkkeen. Se on yksi keino varoa epäluotettavia sivustoja -> Uudistunut Web Of Trust.

 

 

Tagit: , , , , ,