Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 

 

Ilma- ja vesiliikennetutkat – tietotekniikkaa ja viihdettä kesäksi ja milloin vain

 

 

Nykyinen tietotekniikka tarjoaa meille mielenkiintoisia mahdollisuuksia nähdä mitä ympärillämme tapahtuu. Tässä kaksi viihdyttävää mahdollisuutta kesä- ja kaikkeen muuhunkin käyttöön. Näe lentoliikenne sekä vesiliikenne meillä ja missä päin maailmaa tahansa. Tässä ovat käyttöösi aivan omat tutkat liikenteen reaaliaikaiseen tarkkailuun.

 

Näin lennetään

 

Tässä pienenä Neptunetin kesäbonuksena linkit mielenkiintoisiin online seurantoihin. Maailman, Suomen ja minne tahansa kohdistettava lentoliikenne näkyy tästä flightradar 24 nettiseurannasta:

Ilmaliikenne reaaliaikaisesti 

Aiheesta artikkelin otsikkokuva, klikkaa näkymään.

Voit katsoa vaikka onko odottamasi lentokone jo tulossa ja missä se on. Liikkuminen eli kohteiden etsiminen ruudulta on äärimmäisen helppoa. Siirrä hiirellä ja laajenna tai supista näkymä hiiren rullalla. Toki ruudussakin on omat säätöpainikkeensa.

Kummassakin linkkikohteessa kysytään aluksi lupaa evästeisiin ja seurantaominaisuuksiin. Vastaava kysely on netissä muuallakin yleistä. Jokainen päättää itse, mitä lupia ja oikeuksia antaa. Kohteet näkyvät myös, vaikka mitään lupia ei antaisikaan.

Lentoliikenteen näytössä näet myös kansainväliset lentokentät. Helppo todeta, miten valtavia liikenneruuhkat ovat vilkkailla paikoilla.  Kovilla on liikenteen ohjaus. Vastaavasti sotatoimialueilla ei juuri liikenettä näy.  Näkyvätkö sotilaskoneet? Jos transponderi on päällä voivat näkyä, yleensä operaatioissa ei ole päällä.

 

Ja näin seilataan

 

Tässä kuva vesiliikenteestä, klikkaa tämäkin näkymään.

Vastaava vesiliikenteen reaaliaikainen seuranta on marinetraffic.com

Vesiliikenne reaaliaikaisesti

Näkymän valinta helppoa ja tapahtuu samoin kuin edellisessäkin. Myös vesiliikenteessä on väylillä aikamoisia ruuhkia.

 

 

Neptunettiä voi lukea myös mobiililaitteilla

Sivusto näkyy ja toimii myös puhelimessa. Kun puhelimella menee sivustolle aukeaa sen mobiiliversio. Siinä on kaikki asiat ja kuvat mitkä tietokoneversiossakin. Esille saa halutessaan myös tietokoneversion sivuista. Helppo ja kätevä homma, kokeile! Laita Neptunet puhelimen selaimen suosikkeihin, niin pääset uudelleenkin nopeasti.

 

 

 

 

 

Hyvää kesää ja kivoja näkymiä lentämiseen ja seilaamiseen!

 

 

 

 

 

 

 

Miten ne kesäsäät? Näissä tiedot:

Sää- ja ukkostutkat

 

Ukkostutka Lightnign Finland

 

 

Tagit: , , , , ,