Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 

 

Facebook ylivoimainen – mutta huippu jo takana?

 

 

Somen kehitys meillä

 

Kaikki me kuulemme, että joku on lopettanut jokin sosiaalisen median käytön.  Kun taas joku on sellaisen puolestaan aloittanut.  Mutta mikähän on kokonaistilanne?  Pitävätkö sosiaaliset mediat yhä pintansa ja onko sinne tullut uusia medioita, jotka näkyisivät luvuissa?  Entä onko eroa sillä, miten paljon somea käytetään mobiililaitteilla ja miten paljon muilla välineillä?

 

 

Heti kärkeen on todettava, että ei näy dramaattisia muutoksia.  Se, että yksi lopettaa ja toinen aloittaa pitää tilastot suunnilleen ennallaan. Katsotaan tilastoja Suomen kohdalla. Otsikkokuvana on graafi viimeiseltä kolmelta vuodelta, josta näkyy tämänhetkinen eri sosiaalisten medioiden käyttö Suomessa. Huomataan, että Facebookin huippuosuus on sattunut vuoteen 2014.  Siitä se on hiukan laskenut, joskin kevyesti noussut tähän vuoteen. Tämä sisältää käytön sekä puhelimilla että muillakin laitteilla.

Sosiaaliset mediat Suomessa
Tässä pikkukuvana tämän hetkinen somen käyttö Suomessa, klikkaa näkymään. Ylivoimaisessa johdoissa on Facebook, 74,5%. Mutta sillä on kuitenkin mielenkiintoisia ja hyvinkin erilaisia vaihtoehtoja.  Toisena tulee omanlaisensa blogikirjoitusten ja -sisällön, videoiden, kuvien ja aineistojen jakopalvelu Tumblr, osuus 6,6%. 

Kolmantena on omaleimainen reddit niin ikään 6,6% osuudellaan.  Se on mitä erilaisimpien linkkien ja asioiden jakopaikka.  Sivusto ei ole pilattu kovin korealla ulkonäöllä, mutta se ei liene tärkeätäkään.  Neljäntenä on  Pinterest, 5,6%, joka on harrastajien lähettämien linkkien ja kuvien jakopalvelu.  Ideoita ja inspiraatiota projekteihin ja harrastuksiin, sanoo sivusto.

Seuraavana on sitten jo odotetusti Twitter, mutta osuus ei ole kovin suuri  5%. Muiden osuus meillä on jo kovin vaatimaton.

Muuttuuko mikään?

Kuten otsikkokuvasta huomataan, niin muutokset ovat hitaita eivätkä ne ole suuria.  Mielenkiintoista on seurata säilyttääkö Facebook huiman etumatkansa muihin.  Ja pystyykö meidän suosioon kiilaamaan mitään uusia tulokkaita.  

Some mobile kehitysEntä miten sitten, jos otetaan vain mobiilikäyttö.  Se näkyy vieressä olevasta graafista. Siinä Facebookin kehitys on hyvin samantapainen, mutta osuus on suuri ja hiukan laskeva.  Twitterin puhelinkäyttö osuu meillä vuoteen 2013, josta se on selvästi laskenut.  Muiden medioiden käyttö puhelimella on selvästi vähäisempää kuin tietokoneilla.

 

 

Windows 10 SuomessaWindows 10 osuus Suomessa (3.2016)

Otetaan tähän vielä monia meitä kiinnostava tilastotieto.  Joko Windows 10 on meillä ykkönen Windowseista?  Ei ole, on vielä varsin kaukanakin johtopaikasta.  Win 7 johtaa edelleenkin ja uskon sen pitävän kärkipaikkansa vielä pitkään.  Sen sijaan Win 8.1:n se on jo nujertanut.  Muihin käyttöjärjestelmiin ei Windowsien kilpailuasetelmalla näytä olevan mitään vaikutusta.

 

 

Lisää uudempaa tietoa somesta

Somen käyttö meillä ja muualla – osa 1

Onko some turvaton? – osa 2

 

Hyvä tietää Windows 10:stä:

Windows 10 asennus ja yksityisyysasetukset
 

Windows 10 korjaaminen
 

Windows 10 piilotetut ja vähemmän tunnetut ominaisuudet
 

 

 

 

Tagit: , , ,