Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

 

Mitä tehdä jos Windowsiin sisäänkirjautuminen epäonnistuu

 

 

Ennen kuin pääsemme käyttämään Windowsia on siihen ensin kirjauduttava. Profiilikuvaa klikkaamalla ja jos ei muita käyttäjiä, niin suoraa automaattisesti. Mutta entä silloin, jos sisäänkirjautuminen ei onnistukaan. Ja tulee virhesanoma.

 

 

Käyttäjäprofiilin vaurioituminen on niitä Windowsissa olevia vikoja, jonka korjaaminen voi olla aivan helppoa tai vaikeata ja joskus mahdotontakin. Profiili voi olla vahingoittunut mitä erilaisimmista syistä. Edelleen eri Windows versoit ”kärsivät” eri tavoin profiilin vaurioitumisesta ja niiden korjaaminen on erilaista. Saattaa olla, että vanhemmissa Windowseissa kuten Win 7ssä se on periaatteessa helpompaa kuin Win 10ssä.

Ennen korjaamiseen tarttumista kerron, miten kirjoittaja joutui äskettäin profiiliongelmien pariin. Testasin Win 7 testikoneella erästä HDD kiintolevyn eheytysohjelmaa. Tuskin ohjelma huono oli, aikakin maailmalla varsin suosittu, mutta nyt kävi vain niin, että se jostakin syystä rikkoi Windowsin käyttäjäprofiilini. Tuli virhesanoma, että olen kirjautunut väliaikaisella profiililla enkä voi käyttää tiedostojani.

Näin tosiaan olikin, ei ollut pääsyä mihinkään tiedostoon tai softaan, joka sijaitsi C: levyllä. Siitä sitten alkoi tutustuminen profiilin korjaamiseen. Se yksinkertaisin tapa eli uuden järjestelmänvalvojan profiilin luominen ja entisen poistaminen ei auttanut. Tuli kokeiltua sekä Microsoftin neuvot että monien asiaa tuntevien omakohtaiset keinot, mukana Microsoftin omaa väkeä. Korjaus päättyi siihen, kun käyttäjätilien rekisteriasetuksia muokatessa piti välillä bootata kone. Ja siihen väliin siten kiilasi jokin Windowsin päivitys! Asennus meni uusiksi.

Millaisia keinoja sitten on tarjolla? Varmasti ihan hyviä korjauksia. Niitä vain on paljon ja erilaisia. Yksi keino on saattanut auttaa jotakin, toista ei. Tämä johtuu profiilin vaurioitumisen lukuisista erilaisia mahdollisuuksista, mikä sen sitten lienee aiheuttanut.

Mitään yleispätevää ja aina profiilin korjaamiseen sopivaa keinoa ei ole. Ainoa helppo on tuo uuden profiilin tekeminen ja vanhan poistaminen. Jos se ei auta, on käytettävissä kirjava joukko neuvoja. Niistä selkeimpiä lienevät Microsoftin omat ohjeet. Niitäkin on sitten erilaisia, ja osa vaatii ainakin jonkin asteista käyttiksen tuntemista.

 

Käyttäjäprofiilin korjaaminen Windows 7:ssä

Microsoftin Win 7 käyttäjäprofiilin korjaamisen perusopas on ->tässä. Siinä on selostettu mm. käyttäjäprofiilin muuttaminen.

On täysin mahdollista, että mikään näistä peruskeinoista ei auta. Sitten siirrytään seuraaviin ja hiukan vaativampiin Microsoftin laatimiin korjauskeinoihin. Ne on selostettu ->täällä. Tässä kerrottuun rekisterin muokkaamiseen päättyi siis kirjoittajan korjausyritykset, joista alussa kerrottiin.

 

Käyttäjäprofiilin korjaaminen Windows 8 ja 8.1:ssä

Win 8.1 profiilin korjaamisesta ei liene suomenkilistä opasta, mutta sellainen on englanniksi -> tässä. Ohje ei ole Microsoftin. Korjaaminen muistuttaa pitkälle samoja keinoja, mitä Windows 7:ssä.

Käyttäjäprofiilin korjaamisesta kaikissa Windowseissa, myös Windows 10:ssä

Seuraavassa linkissä on englanninkieliset selostukset kaikkien eri Windows versioiden käytäjäprofiilin korjaamisesta. Lopuksi myös Win 10:n. Ohje ei ole Microsoftin. Sen saa esille ->tästä.

Toinen ohje englanniklsi pelkästään Win 10 profiilikorjauksesta -> tässä.

 

Käyttäjäprofiilin korjaaminen on vaikeata

Jos joutuu tuskailemaan virheellisen käyttäjäprofiilin kanssa, et ole ainoa. Nettiä selaamalla käy nopeasti selville, että ongelma ei ole harvinainen. Sen sijaan yleispätevät ohjeet ovat harvinaisia. Niitä ei ole Microsoft jaellut varsinkaan uudempia Windowseja varten. Tai sitten se pitää asiaa niin monimuotoisena ja vaikeana, että on tultu takaisin Windowsin alkuaikojen yleisen korjauskeinoon: Asenna Windows uudelleen.

Tässä pieni katsaus sellaisiin neuvoihin, joita kysyjät ovat saaneet Microsoftin omilta asiantuntijoilta:
Windows 10, käyttäjäprofiilia ei voi ladata vastaus -> tässä.

Windows 10, käyttäjäprofiili, käyttäjällä ei asennuslevyä vastaus -> tässä.

Täyttyy toivoa tosiaan, että käyttäjäprofiili ei vaurioidu. Huomaa kaikissa rekisterin muuttamissa vaativissa korjaustavoissa, että se on riskialtista. Mitä vähemmän tuntee rekisteriä ja sen toimintoja, sitä riskialttiimpaa. Lue artikkelin alusta myös miten kävi kirjoittajalle, vaikka kaikki tehtiin ohjeen mukaan.

Tässä kohdin jälleen tulee esille, miten tärkeää on Windowsin varmuuskopoiointi. Tosin sekään ei liene aivan sataprosettinen korjauskeino silloin, kun profiili on vaikeasti vikaantunut. Pääseekö palautusta käyttämään?

 

 

Hyvä tietää myös näistä

Windowws 7 korjaaminen

Windows 10 korjaaminen

Windowsin reristeri – mikä se on ja mitä tekee

Tietokone ei toimi – voiko tämän korjata

Windowsin salasana uhohtunut

 

 

 

Tagit: , ,