Printtaa tämä artikkeli Printtaa tämä artikkeli

Windows

Artikkeli päivitetty viimeksi 15.12.2019

On tilanteita, jolloin Windows pitäisi asentaa uudelleen, mutta asennuslevyä ei ole.  Se voi olla hävinnyt tai sitä ei alun perinkään ole ollut.  Mikä silloin neuvoksi?

 

 

 

Usein tällainen asennusongelma on merkkikoneiden kohdalla.  Alun perinkään ei ole ollut asennus- tai recovery-levyä tai se on hävinnyt.  Silloin on turha jossitella, että jos olisi tehnyt varmuuskopion.  Totta puhuen se on vain kovin harvalla tehtynä.

Oleellinen asia Windowsin – kaikkien versioiden – laillisessa uudelleenasennuksessa on, että tallessa on käyttöjärjestelmän asennuksen tuoteavain eli Product Key.  Tämä on yleensä tietokoneeseen kiinnitetyssä tarrassa. Jos tarraakaan ei ole, ei silti hätää.  Avainkoodin saa selville käyttämällä pientä työkalua, edellyttäen, että koneessa on vielä Windowsin rekisteri. Product Key löytyy -> tällä.  Jos Windowsia ei koneessa enää ole, on ainoa mahdollisuus ottaa yhteys Microsoftiin – tai ostaa uusi Windows tuoteavaimineen.

Windowsin uudelleen asentaminen ilman asennuslevyä on mahdollista.  Siihen on useitakin keinoja, riippuu vain mikä niistä on parhaiten käytettävissä:

 •     Asennus merkkikoneiden Recovery osiosta
 •     Asennus merkkikoneiden Recovery levyltä
 •     Lainata vastaava asennuslevy.  Levyn on oltava samanlaiselle Windowsille, mikä asennus koneessa eli mihin on koneen Product  Key
 •     Asennus käyttämällä levykuvaa eli ISO-levykuvalla
 •     Windows 10 asennus käyttämällä asennustietovälinettä
 •     Ja tietysti ostamalla jostakin asennuslevy tuoteavaimineen

 

Eri versioiden korjaaminen

Uudelleen asennuksessa on kyse asennuksesta ns. puhtaalle pöydälle.  Kaikki vanha tieto kiintolevyltä tuhoutuu. Korjaamiseen on versiosta riipuen erilaisia vaihtoehtoja. Tarkemmin

Windows 7 korjaus

Windows 8.1 korjaaminen

Windows 10 korjaaminen

Luetelluista ilman asennuslevyä asennustavoista kolme ensimmäistä on selkeitä tapauksia.  Korkeintaan voi joutua tutkimaan onko koneessa esiasennettua Recovery osiota. Jos kannettavan mukana ei tullut Recovery-levyä, tai ei ole tallessa, sen saa usein ladattua merkkikoneen valmistajan sivuilta.  Useissa merkkikoneissa saa palautustoiminnon esille painamalla F11 tai esim. koneeseen asennetun Bacup and Recovery Managerin avulla.

Entä tuo ISO-levykuva?  ISO-levykuvia voi saada netistä eri paikoista, mutta niissä on oma riskinsä.  Levykuva voikin olla varustettu jo valmiiksi haittaohjelmilla. Vuoden 2018 lopusta lähtien saa Microsoftilta maksutta ISO-levykuvia. Niitä saa ja asennus onnistuu, jos on ohjelman tuoteavain.    Mukaan on otettu – asiantuntijoiden hämmästykseksi – myös vanhemmat Windowsit kuten Win 7 ja 8.1.  Microsoftin Windows levykuvien lataukseen ja ohjesiin pääsee näistä linkeistä:

Windows 7 näköistiedostojen lataus

Windows 8.1 näköistiedoston lataus

Windows 10  lataus

 

ISO-levykuvan voi myös tehdä sopivalla softalla kiintolevyllä olevista Windows-tiedostoista.  Linkki ohjelmaan jäljempänä.

 

Windows 10

 

 

 

 

 

 

 

Windows 10 on nykyisin saatavissa ostamalla sen lisenssi Microsoft kaupasta ja lataamalla netistä, hankkimalla sen asennuslevy tai ostamalla tietolaite, jossa se on valmiina. Se on mahdollista päivittää myös maksuttomasti Windows 7stä, selostettu -> täällä.  Jos Windows 10 on päivitetty maksuttomasti, niin mitään asennuslevyä ei ole.  Häiriötapauksia ja uudellenasenuksia varten Microsoft on pyrkinyt korvaamaan asennuslevyn välineellä, jota kutsuu Asennustietovälineeksi.  Siitä on Neptunetin kuvitettu ohje ->täällä.  Ohjeessa ladataan ensiksi tietovälineen luontityökalu.  Asennusohjeet ovat ohjeiden kohdasssa 2, vasen kuva yllä.  Oikella ISO-levykuvan luominen DVDtä varten.  Klikkaa kuvat näkymään.   Asennustietoiväline voidaan luoda joko USB-muistitikulle tai ensin ISO levykuvaksi ja siitä polttaa DVD-levylle.  Tiedoston koko on n. 8 GT, joten pitää käyttää suurikapasiteettista (8.5 GT) Dual Layer eli DL levyä.  Tarkemmin siis edellä olevasta linkistä.

 

Vaikeuksia asennuksessa ilman asennuslevyä?  Laita kommenttia, niin asia selviää.

 

Linkit

Win KeyFinder

ISO-levykuvan tekemiseen Windows Bootable Image Creator

Microsoft Suomi online store ohjelmistolataukset

Tee Windows 10 asennustietoväline tai korjauslevy

 

 

Asiaan liittyvää

Mikä on ISO-levykuva, ISO-levykuvan tekeminen ja käyttö

Windows 7 päivittäminen maksutta Windows 10ksi

Windowsin uusasennus

Windows ei päivity

Windowsien elinaika

Windowsin asennuksen poistaminen

 

 

 

Tagit: , , , , , ,

47 kommenttia juttuun “Windowsin asentaminen ilman asennuslevyä”

 1. Lennu sanoo:

  Terve! Koneessa on vista ja siihen ei ole asennus levykettä. Ongelma koneessa on ettei se aukea salasanatilaan, vaan jää juntturaan haetaan verkkoyhteyksiä…jne

  Koneen numerot löytyy pohjasta yms.

  Mikä neuvoksi?

   

 2. Neptun sanoo:

  Hankala ongelma.  Parasta olisi jos voisit lainata jostakin Vistan asennuslevyn.  Jos ei, niin lue seuraavat artikkelit, jos niistä löytyisi jotakin apua:

  https://neptunet.net/2014/04/24.....ainkaan-2/

  https://neptunet.net/2014/04/03.....kaynnisty/

 3. make sanoo:

  miten suomenkieliseksi win7 professional  N

 4. Neptun sanoo:

  Takoitatko siis, miten saa ilmeisesti englanninkielisen Win7 Professionalin suomenkieliseksi.  Parhaiten sen saa asentamalla oikea kieli alusta alkaen.  Kielen muuttamiseen liittyy muissa tapauksissa riskejä, erityisesti Vistalizator-ohjelmaa käytettäessä.  Tässä kuitenkin  suomeksi ohje, jossa asiaa käsitellään;

  http://keskustelu.afterdawn.co.....ck.195673/

 5. satu mäkinen sanoo:

  Koskee Fujitsu Lifebook SH531 mallia)  miten saa asennettua win 7 ilman levyasemaa. siinä on tällä hetkellä win 8 mutta se ei käynnisty !! 

 6. Neptun sanoo:

  Asennus tabletteihin tehdään käyttämällä USB-tikkua.  Ensin on tietysti saatava ko. Windows USB-tikulle.  Asiaa on selostettu tässä:

  https://neptunet.net/2015/01/04/windows-7-asennus/

  Oletko kokeillut Windows 8 käynnistyksen korjausta:

  https://neptunet.net/2014/04/03.....kaynnisty/

   

 7. Juha Vuorio sanoo:

  Minulla on tälle koneelle asennettu aiemmin Windows 7 home prem (tarra löytyy), mutta myöhemmin sen päälle on asennettu ubuntu. Miten saisin kätevimmin Windows 7:n asennettua takaisin,

   

 8. Neptun sanoo:

  Kätevin tapa on käyttää Windowsin asennuslevyä – omaa tai lainattua – alustaa levy ja asentaa Windows.  Ubuntu lähtöisiä tapoja on myös.  Tässä niistä:

  http://wiki.ubuntu-fi.org/Asennuksen_poistaminen

   

 9. Mika sanoo:

  Mulla olisi tarkotus formatoida koko kone. Windows seiska home premium. Ei ole levyä mutta koneen pohjasta löytyy tarra.

  Miten saisin tyhjennettyä koko koneen?

 10. Neptun sanoo:

  Formatoinnin voi tehdä esim.  tällä ohjelmalla:

  http://www.dban.org/

  Tai Live Ubuntulla, josta ohjeet tässä:

  https://neptunet.net/2015/03/15.....alu-osa-1/

  Levyä – omaa ti lainattua – tarvitset kyllä sitten, jos asennat Win 7 uudelleen.

   

 11. ihmettelijä sanoo:

  Win 7 Pro. Kone ok, mutta jotain ongelmia käyttöjärjestelmässä.

  Ei ole levyjä ym, mutta pääsee kuitenkin valikkoon, missä olisi mahdollisuuksia päästä tyhjentämään & asentamaan käyttis uudestaan, mutta ei tietoa salasanasta.

  edellinen omistaja ei muista salasanaakaan.

  Mikä neuvoksi?

 12. Neptun sanoo:

  Salasanojen palauttaminen ei onnistu.  Sanoit, että joitakin ongelmia kättöjärjestelmässä.  Yritä korjata käyttis eikä asentaa sitä uudelleen.  Neptunetissä paljon tietoa ongemien korjaamisesta.  Jos ei muu auta, niin vasta sitten jostakin levy lainaksi ja asennus uudelleen.

  Lue tämä:  https://neptunet.net/2014/11/09.....goittunut/

   

   

   

 13. Heli sanoo:

  Win 7 home prem, tarra löytyy, ei levyä. Ongelmana on ettei SP1 saa asennettua/päivitettyä koneelle. Kaikilla ohjeilla olen yrittänyt. Ajattelin asentaa windowsin uudelleen. Onnistuuko?

 14. Neptun sanoo:

  SP 1 paketin asentamisessa on ollut varsin runsaasti vaikeuksia.  Oletko kokeillut näitä keinoja:

  http://windows.microsoft.com/f.....rvice-pack

  http://answers.microsoft.com/e.....47a?auth=1

  Saattaisi olla mahdollista kiertää ongelma kun lainaa jostakin Win 7 Home Premium uudemman asennuslevyn, jossa on jo SP 1 valmiina. 

   

   

   

 15. Heikki sanoo:

  Hei,

  minulla on koneessani win7 päälle asennettu win10. Nyt haluaisin tehdä täyden uudelleenasennuksen, tyhjentäen koko koneen jotta saisin sen ehkä toimimaan hieman ripeämmin. Miten toimia? Win7 palautuslevyt ja product key ovat tallessa myös.

 16. Neptun sanoo:

  Heikki,

  Jos ymmärrän oikein, niin sinulla ei ole Win7 varsinaista asennuslevyä, vaan sen palautuslevyjä. 

  Lainaa jostakin samanlaisen Windows 7 asennuslevy ja alusta sillä kiintolevy ja asenna 7 uudelleen.  Formatointiohjelmia on tyhjentämiseen, mutta tarvitset kuitenkin asennuslevyn.

  Win10 asennuksen voi peruuttaa 30 vrk sisällä asennuksesta.

 17. nils willberg sanoo:

  Hei ,

  Kyseessä on Dell -merkkinen pöytäkone, joka ei päästä alkunäyttöä pidemmälle ts. se ei käytännössä avaa järjestelmää (Windws 8.1) lainkaan vaan jumittuu heti siihen kellonajan ilmoittamaan näyttöön (siis alkutila, jossa näkyy vasemmassa yläkulmassa monitorin ja sen piuhan symbolit).

  Koneen mukana ei alunperinkään tullut asennuslevyä joten sitä kautta konetta ei nyt saa uudelleen käynnistettyä ja korjattua. 

  Olisiko jollain jokin ajatus siitä, miten tällaisen lukkotilan voisi purkaa?

   

 18. Neptun sanoo:

  Onko se uusi kone?  Jos on, niin yhteys myyjään.  Jos vanha kone niin tiedot puuttuvat, miten tuollaiseen tilaan on jouduttu.  Mainitsemasi "alkutila" lienee jokin Dellin alkulogo, joka näkyy BIOSin latauksen yhteydessä. Voi olla rautapuolen vika, jota ei ohjelmallisesti voi korjata.

  Jos se EI olisi rautapuolen vika niin vanhan koneen kohdalla linee paras keino lainata jostakin Win8.1 asennuslevy, alustaa sillä kiintolevy ja asentaa Windows uudelleen.  Mutta tämä ei siis toimi jos esim. kiintolevy ei pyöri tai BIOS on halvaantunut.  Melko tyypillisiä tietokonehuolloissa korjattavia ongelmia. 

   

 19. tuukka sanoo:

  minulla on windows 7 miten asennan sen uudelleen koska se on hidas etsin vikkejä ja en löydä ja minulla ei ole levyä

 20. Neptun sanoo:

  Windowsin uudelleenasennus on iso homma.  Jos vikaa onkin koneen rautapuolessa eikä Windowsissa niin asia ei korjaannu vaan voi pikemminkin pahentua.  Windowsia voi testa, onko se vahingoittunut:

  https://neptunet.net/2014/11/09.....goittunut/

  Täällä neptunetissä on paljon ohjeita, miten rautapuolta voi testata.  Yksi parhaista keinosta on käyttää jotakin Live-Linuxia.

  Vikana voi olla myös koneen tukehtuminen kaikenlaisista käytön myötä sytyneistä jäänteistä. Ne pitää säännöllisesti poistaa siivousohjelmilla, cleanereilla.  Samoin kaikki turhat ohjelmat kuten muutkin ylimääräiset.

  Helpoin keino uudelleenasennukseen on lainata tai ostaa jostakin asennuslevyke.  Sen pitää olla täsmälleen samanlainen jolle kone on aktivoitu.  Toinen mutta vaativampi vaihtoehto on tehdä ISO-levykuva ja siitä asennuslevyke.  Tässä softa ja lisäohjeita:

  http://www.softpedia.com/get/S.....ator.shtml

  https://neptunet.net/2015/08/14/mika-on-levykuva-2/

  Ajankohtainen asia on myös maksuton päivitysasennus Windows 10:ksi.  Ennenkuin siihenkään ryhtyy pitäisi varmistaa, että koneen rautapuoli toimii moitteettomasti ja että kone on turhista siivottu.

   

   

   

 21. tuukka sanoo:

  minulla sammuu kone kun päivitän siinä jossa lukee päivitetään windowsin versiota

 22. Neptun sanoo:

  Mikä Windows ja miten päivität?  Onko kyse automaattisesta Windowsin päivityksestä vai manuaalisesta?  Vai Win 10 päivitysasennuksesta? Lue myös tämä:

  https://neptunet.net/2015/12/29/windows-ei-paivity/

 23. tuukka sanoo:

  minulla on oikeassa reunassa alhaalla päivitä windows 10 sieltä päivitän siittä se sammmuu ja minulla on windows 7

 24. Neptun sanoo:

  Siis teet päivitysasennusta Win 7:stä Windows 10:een.  Jos kone sammuu silloin on kyse jostakin joko rautapuolen virheestä tai Windowsisi virheistä tai yhteensopimattomuudesta.  Onko Windows aito, onko se aktivoitu ja toimiiko se kuten pitää?  Pitää tutkia mistä kenkä siinä puristaa ja toimia sitten sen mukaan.

  Katso pienen Windows 10 asennuksen ruutukuvakeen avaamasta ruudusta kohta: Tietokoneesi on yhteeesopi – näytä raportti.  Onko tuo merkintä?  Katso raportti.

  Tässä Microsoftin ohjeita:

  http://windows.microsoft.com/f.....windows-10

   

   

 25. Neptun sanoo:

  tuukka,

  Lopeta kommenttien lähettäminen.  Ei voi auttaa asiassasi kun sinulla ei ole versiota, josta voi päivittää Windows 10een. VAROITUS: turhista kommenteista suljetaan kokonaan pois sivustolta.

  LISÄYS: Älä lähetä useita kommetteja samasta asiasta.  Kirjoita kaikki asialliset asiasi yhteen kommenttiin.  Jos koneesi kuumenee, niin ilmeisesti sen tuuletus ei toimi tai se on täynnä pölyä.  Vie korjattavksi ennenkuin se lopullisesi kärähtää.

   

 26. satu sanoo:

  Lenovo ideapad 100s (windows 10) pyytää avainkoodia? Mistä mä sellasen saan? 

 27. Neptun sanoo:

  Oletko asentanut tai päivittänyt siihen Windows 10en?  Päivityksessä ei Win 10 yleensä koodia halua, mutta uusasennuksessa kylläkin.  Koodi on asennuslevyjen tai koneiden mukana.  Jos se ei ole selvillä, niin sen saa esille sopivalla ohjelmalla, mutta silloin pitäisi koneella päästä nettiin lataamaan ohjelma.  Pääseekö koneellasi?

  Esim. tässä on sellainen:

  http://www.lazesoft.com/lazeso.....inder.html

  Avainkoodin suhteen saa myös apua Suomen Microsoftilta kun soittaa sinne ja kysyy.

   

 28. Tomppa sanoo:

  Tere.

  Tietokone on acer olikhan M5000 ja siinä alkuperänen käyttis win 7:a ja kone alko nii paljon jarran ja ei halua tehä mitään. Asennus levyt missä lie, haluaisin formatoija koneen kokonaa vaikka pira mallin windowsiin vaikka testatakseni onko koneesta enää mihinkään vai laitanko verkonpainoksi ja alan näppäileen ja kikkaileen puhelimella 😀 sain ku sainki pira version testattavaksi. Mut ei ala alustaan sillä, vaan herjaa ettei löydä cd:tä. No, kone käyntiin ja dvd aseman kautta uus aukasu. Nii tulee herjaan jotaki ISO-13346 tai sinne päin. Koneen kyl sain recoovattua ett jotenki, ainaki viel pelaa. Tai ainaki päivityksiä lattailee sen sataseittämänsattaa. Mut olis ollu varma tyhjennus ku olisin saanu kokonaan alustettua. Versiosta win 7 home prestä win 7 ultimateen vai mikhän tuo lie oli 🙂

 29. Neptun sanoo:

  Sorry vaan Tomppa, mutta tällä sivustolla ei neuvota, miten piraattiversioita käytetään ja niiden ongelmia ratkaistaan.  Jos hankit laillisen version vaikka kavereilta lainaksi, niin eiköhän se pelitä ilman vaikeuksia ja neuvojakin sitten tarvittaessa löytyy.

  Tai koita saada muuten kuntoon siivoamalla jne.

 30. Juhani sanoo:

  Minulla on Lenovon kone, jossa uusi ssd levy. Windows 7 lisenssitarra pohjassa.

  Microsoftin sivulta ei voi ladata asennusmediaa koska  win 7 on valmistajan toimittama ja asennusmedia pitäisi pyytää Lenovolta.

  Minulla olisi HP:n asennuslevy. Voinko käyttää sitä ?

 31. Neptun sanoo:

  Millainen se HPn asennuslevy tarkalleen on?  Mitä siinä sanotaan ja onko se juuri sille Windows versiolle, mikä koneessa on? 

  Miten tuo tilanne on syntynyt?   Jos kiintolevy vaihdetaan, niin sen vaihdon yhteydessä voidaan käyttöjärjestelmä kloonata ja siirtää uudelle levylle.  Tämä nyt tietysti jälkiviisautta.

   

 32. Juhani sanoo:

  Kone oli jonkun aikaa poikani käytössä ja hän oli asentanut vanhaan kovalevyyn  ubuntun.

  Levyssä lukee "Operating System DVD Windows 7 Professional SP1

  (For Distribution Only With a New HP or Compaq PC)".

  Onkohan levy korvamerkitty HP:n koneisiin.

  Muuten kuvittelisi HP:n ja Compaq:n käyttävän ainakin osittain samoja piirisarjoja Lenovon kanssa. (jos levyllä ajurit mukana)

   

   

 33. Neptun sanoo:

  Taitaa olla, että on jo niin vanha, että ei ilmeisesti käy. Pitäisi olla SP2, että lähtisi toimimaan ja päivittämään. Saattaa samalla olla, että Lenovossa on tuotekoodi toisenlaiseen Windowsiin.  Sen pitäisi asennusvälineessä olla aivan sama jotta sen saa aktivoitua.

  Varminta on ottaa yhteys Lenovoon.  Eiköhän siltä asennusväline löytyisi.  Voi joutua kyllä selittelemään kun yleensä pitäisi tehdä itse palautuslevyt silloin kun sellaista ei tule koneen mukana.  Toivotaan että Lenovo on joustava.

 34. Nepone sanoo:

  Kone Asuksen zenbook ja siinä on windows 7 home premium. Mites saisin kaikkein helpoiten päivitettyä win 10 versioksi. Mieluiten ns. Puhtaan asennuksen? Seiskaan löytyy lisenssitarrat, mutta cd/ usb ei ole ollenkaan. Siis tarkoitus olisi saada win 10 mahdollisimman puhtaalla asennuksella. Tuon jälkeen olisi tarkoitus vielä vaihtaa hdd–》ssd jotta saisi hiukka enemmän nopeutta koneeseen. Mahdollisimman palikkaohjeet tähän olisi kivat.

 35. Neptun sanoo:

  Sinun on siis ostettava Windows 10 asennus (-oikeus) Microsoftilta.  Sen jälkeen suoritetaan sen ohjeiden mukaan päivitys koneeseen. 

  Toinen mahdollisuus nimenomaan puhtaan asennuksen tekemiseksi on ostaa Win 10 ja tehdä sen asennus riitävän suurelle USB-tikulle tai muistitiukulle.  Siitä sitten asentaen saa puhtaan asennuksen. 

  Win 10 asennuksesta saa tietoja Microsoftin ohjeista ja täältä neptunetistä.  Esim.

  https://neptunet.net/2015/12/10/windows-10-asennus/

  Kehoitan kuitenkin laskemaan ja harkitsemaan, mikä olisi tehokkainta ja edullisinta:  Päivittää alun perin Win7 varten tehty kone vai hankkia uusi kone, jossa jo valmiina Win 10 ja sen vaatimat ominaisuudet.

 36. Vesku sanoo:

  Moi, koneena hp 6510b ja tarran mukaan ollut Vista, mulle tullessaan kone oli täysin tyhjennetty eli käyttöjärjestelmääkään ei ole, miten sinne saisi ajettua yksinkertaisimmin käyttiksen,? 

 37. Neptun sanoo:

  Hankkimalla (ostamalla avainkoodeineen) jostakin Windowsin asennuslevy ja asentamalla siitä.  On vain mentävä ensin BIOSiin ja muutettava tai tarkistettava, että koneen ensimmäinen käynnistysväline on CD/DVD Rom. Asennus ohjeiden mukaan. Tai sitten asentamalla jokin Linux  joltakin asennusvälineeltä.

  Vistaa tuskin enää kannattaa asentaa, vaika siihen avainkoodi olisikin ja levynkin voisi jostakin saada lainaksi, joten uudemman Windowsin asennusväline tarvitaan.  Vistan tuki on jo päättynyt ja turvapäivityksetkin päättyvät  11.4.17.

 38. Kullikko sanoo:

  Mitenkäs windows 10 kans nyt suu pannaan? Kokeilin asentaa siihen windows 8.1 mikä siinä oli alunperin ja nyt se ei enää käynnisty. Pääsee vikasietotilaan mutta siihen se homma tyssää. Asennuslevyä ei oo.

 39. Neptun sanoo:

  Windows 10 korjausmahdollisuudet on selostettu tässä:

  https://neptunet.net/tag/windows-10-korjaaminen/

  Harmillista jälkiviisautta on mutta myös tosiasia, että viimeistään ennen Windowsin muutoskokeiluita tulisi siitä ottaa varmuuskopio.  Kun sinulla on ollut Windows kasi, niin todennäköisesi myös sen asennuslevy.  Levyn voinee myös jostakin vaikka lainata ja sentaa siitä sekä aktivoida kone Win 8.1lle.

 40. JoHan nyt on Markkinat sanoo:

  Pöytäkoneessa oli kaupasta ostettaessa win8 (ilman asennuslevyjä tietty), microsoftin ilmaisen win10 jakelun myötä päivitin "kymppiin" (ilman asennuslevyjä tietty). Tähän asti menty hyvin, mutta nyt jokin win-päivitys meni mönkään, eikä kovalevyltä enää löydy levyn osioita lainkaan (levy irti ja piuhoilla toiseen koneeseen, niin väittää levyä alustamattomaksi). Miten windows tästä elvytetään ja/tai saako levyltä datat vielä talteen?

 41. Neptun sanoo:

  Uusissa Win 10 päivityksissä on ollut vikoja.  Voi yrittää katsoa Microrosoftin sivuilta onko siellä ohjeita.

  Levy on alustamaton, joska siellä on softaa.  Ihan oikea väite.

  Win 10 korjausmahdollisuudet on selostettu tässä:

  https://neptunet.net/2016/02/02/windows-10-korjaaminen/

  Tiukan paikan tullen voi Windowseista pelastaa tietoja live Linuxien avulla.  Tarkemmin tässä, kaksiosaisen artikkelin 1. osa.:

  https://neptunet.net/2015/03/15/paras-windowsin-korjaustyokalu-osa-1/

  Jos saat kuntoon, niin muista varmuuskopiointi.  Esim. päivitykset aiheuttavat yhä useammin virheitä.

   

 42. key hukassa sanoo:

  miten saat win 2000pron koneeseen jos on aito cd. se hiivatin tarra kulunut aikoja .sitten. kone on vectra e levy on ainoo joka käy 500mt kampa.kovalevy tyhjä-pitääkö win 98 ajaa ja yrittää päivittää.vekotin oli ollut uutena  2000pro mutta levy taas ei ollut mukana saatu hylky tavaran mukana.kuka keksinyt sen tarran miksei koodia ole siinä levyssä sen hiivatin genuime holokrammin tilalla ja se tarra sitten lisänä .eikös luvatta oleva tarrakin kännyköistä jätetty onko windows lupa tarkastajia kun tv luvankin on lopetettu.onko mitään dossiakaan olemassa e vectraan .miksei 2000 ja xp saa kilpailiaa vapaata jolla prommeria saa ajettua  dossilla ja vanhoilla winni teollisuus ajureilla. .miksei  prosessi ohjaukseen ole vapaata dossiakaan viälä  .ubuntua on mutta ei mee 100 mhz -500mhz pentuimiin 250-512mt koneisiin.jopa 386 konekkin on tarpeellinen prommereilla  joten lerppuja korppujakin dos tarvitaan näissä..

 43. Neptun sanoo:

  key hukassa:  Oletpa todellinen vanhojen laitteiden friikki.  Itsellänikin on muuten täysin toimiva Pentium 1, mutta aikaa ei ole sen käyttämiseen.

  Tässä kuitenkin ohje, miten saat palautettua Win 2000 key koodin:

  https://www.petri.com/recover_lost_product_keys_for_windows_2000_xp_2003

   

 44. Yrittäessäni ladata W10 tuli ilmoiyus että api-ms-win-core-libraryloader-|1-1-1.dll puuttuu. Miten sen saa?

 45. Neptun sanoo:

  Jos puuttuvien tiedostojen ilmoitus tulee Windowsia asennettaessa, niin vika on jossakin muualla. Näitä puutuvia ei kannata asentaa ja lisäksi erilliset tiedostot sisältävät netissä valmiita haittaohjelmia ja viruksia. Windows 10 asennus, jos väline on oikea, sisältää kaikki tarvittavat. Ei ole tarkoitus, että siihen etsitään joitakin yksittäisiä tiedostoja. Ja mihin asentaisit ne?

  Tarkista kone, että se on toimiva ja Win 10 sopiva, sekä asennusväline.

 46. Antti sanoo:

  Moi
  Koneena Lenovo w520 asennettuna win 10,ei toimi kunnolla haluaisin palauttaa vanhan win7pro mutta koneella ei ollut windows.old kansiota. Koitin ladata win 7 Windowsin sivuilta mutta ei hyväksynyt avainta kun on tehdasasennettu käyttis,soitin ja asiakaspalveluun niin sain ohjeet ladata win 7 mutta asennus ei toimi ilmoittaa levytilaa vähyydestä vaikka tilaa on pitäisikö kovalevy osioida vai mitä?

 47. Neptun sanoo:

  Sillä ei ole mitään eroa, onko Windows tehdasasennettu tai muunlainen. Koneessa pitää olla avainkoodi, joka toimii. Jos ei toimi se voi olla väärin kirjoitettu.

  Onko koneesi kunnossa kun Win 10 ei toimi kunnolla? Viat voivat estää asennuksia ja toimintoja. Kiintolevyn osiointi ei vaikuta mitenkään ongelmasi ratkaisemiseen. Yksi keino on tutkia konetta ja sen kuntoa. Tai sitten ota uudelleen yhteys asiakaspalveluun ja kerro korjausyrityksistäsi.

Jätä kommentti

Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>